Origo.hu: Karácsony Gergely kilakoltatna egy autista kisfiút

 

Nincs hova menniük, csalódott a polgármesterben – ezt mondta az M1-nek az az édesanya, akit – állítása szerint – 5 éves, autista kisfiával együtt ki akar lakoltatni egy szükséglakásból a zuglói önkormányzat. Az anya szerint az is felháborító, hogy Karácsony Gergely polgármester korábban még fotózkodott a fiával egy kampányeseményen, de most már fogadni sem akarja. Karácsony szerint hazugság, ami az ügyről megjelent a sajtóban – hangzott el az M1 Híradójában.

„Karácsony Gergely kilakoltatna egy autista kisfiút, akit korábban kampányeszközként használt”írja az Origo.hu.

A portál hívta fel a figyelmet a Bács-Kiskun Megyei Romák Összefogással Egymásért nevű csoport bejegyzésére, amelyben arról írnak, hogy Karácsony azt ígérte: Zuglóban egy gyermek sem kerülhet az utcára, ez most mégis megtörténhet. A bejegyzéssel együtt egy fotót is megosztottak, amelyen Karácsony Gergely és egy kisfiú szerepel. Ennek kapcsán azt írják: „Karácsony Gergely ezt az ötéves autista kisfiút akarja utcára tenni, akivel korábban még közös fotót készített egy kampányban” .


Ennek kapcsán azt írják: Karácsony Gergely ezt az ötéves autista kisfiút akarja utcára tenni, akivel korábban még közös fotót készített egy kampányban.

Az M1 Híradója megkereste a gyermek édesanyját, aki megerősítette: valóban az ő fia van a fotón, és az is igaz, hogy

egy zuglói szükséglakásban lakik autizmussal élő kisfiával.

Elmondása szerint ő maga rokkantnyugdíjas, betegségei miatt leszázalékolták, emiatt egy albérletet képtelen lenne fizetni. A mostani lakásból viszont hamarosan költözniük kell. Az önkormányzattól őszig kaptak haladékot, azután kilakoltatják őket.

Karácsony Gergely egyébként éppen csütörtökön beszélt a kilakoltatásokról. A Megújuló Magyarország Alapítvány rendezvényén azt fejtegette, hogy lakhatási válság van Budapesten, ő pedig arra törekszik hogy felszámolja azt – közölte az M1.

Az édesanya, Váradi Józsefné azt mondja:

csalódott Karácsony Gergelyben, akihez hiába fordult segítségért, választ nem kapott.

A kerület alpolgármesterével, Szabó Rebekával tudott beszélni, aki viszont pert helyezett kilátásba.

Az ellenzék főpolgármester-jelöltje saját közösségi oldalán azt írta: a sajtó hazudik, ők pedig perelnek. Szabó Rebeka pedig úgy fogalmazott: ők nem tesznek utcára gyerekes családokat és beteg embereket. Ugyanakkor megjegyzi: az adósságokat kezelik, és a nemfizetésnek vannak következményei, de nincs elhelyezés nélküli kilakoltatás.

Váradi Józsefné azt mondja: az önkormányzatnál azt tanácsolták nekik, hogy költözzenek albérletbe. Ezt viszont anyagi helyzetük nem teszi lehetővé.