MSZP: Jelentős támogatást biztosítanak az ellenzéki települések a tanévkezdéshez

 

Az ellenzéki vezetésű települések ahogy eddig, úgy az októberi önkormányzati választások után is jelentős támogatást nyújtanak a családoknak a tanévkezdéshez – mondta Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus kifejtette, a szocialista irányítással működő önkormányzatok mindent megtesznek azért, hogy a családoknak kisebb terhet jelentsen a gyermekek beiskolázása, amit például különböző cafeteria- és tanszercsomagokkal támogatnak.

Bangóné Borbély Ildikó szerint nem igaz a kormány azon állítása, hogy a tanévkezdés évről évre kisebb terhet jelent a családoknak. Ezt bizonyítja, hogy a kabinet megszüntette az iskolakezdést segítő cafeteria-szolgáltatásokat – fűzte hozzá.

Az MSZP képviselője megismételte azon korábbi követelésüket, hogy a kormánynak augusztusban dupla családi pótlékkal is támogatnia kellene a gyermekek iskolakezdését.

Bangóné Borbély Ildikó az ellenzéki választási összefogás nehézségeire vonatkozó kérdésre azt mondta, nem a Fidesz leváltását szolgálja, aki nem támogatja a legszélesebb körű ellenzéki együttműködést.