Újabb fideszes polgármesterjelöltek mutatkoztak be

 

Szombaton kezdődik hivatalosan az önkormányzati választás kampánya, sorra mutatják be a pártok a jelölteket. A Fidesz-KDNP a legtöbb helyen a jelenleg is hivatalban lévő városvezetőket indítja. Csütörtökön hárman mutatkoztak be: Budapesten az I. kerületben Nagy Gábor Tamás a hatodik ciklusára készül, Szolnokon Szalay Ferenc az 5. ciklusát kezdheti, ha nyer, Nyíregyházán pedig ez lehet sorozatban a harmadik győzelme Kovács Ferencnek. Biztonságot, kiszámíthatóságot és a korábban megkezdett fejlesztések folytatását ígérik – hangzott el az M1 Híradójában.

Nagy Gábor Tamás 1998 óta polgármester Budapest I. kerületében. A Fidesz–KDNP az októberi önkormányzati választáson ismét őt indítja a posztért, ahogy a jelenlegi képviselők többsége is szerepel majd a szavazólapokon. Két jelölt kivételével az összes választókerületben ugyanazok a Fidesz–KDNP-s képviselők indulnak, mint akik jelenleg is a testületben dolgoznak.


Nagy Gábor Tamás – aki hatodik ciklusára készül –, azt hangsúlyozta, az önkormányzat pénzügyei rendben vannak, a kötelező feladatokon túl jut forrás iskolai fejlesztésekre, műemlékvédelemre és gyógyszertámogatásra is.

Nyíregyházán is a jelenlegi polgármestert indítják a kormánypártok. Kovács Ferenc 2010 óta vezeti a nyírségi megyeszékhelyet. A 15 képviselőjelölt bemutatása után kiemelte, az országos átlag alá sikerült tornázni a munkanélküliségi rátát, miközben a Modern városok program keretében mintegy 100 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg a következő években.

Szolnokon is újraindul a Fidesz–KDNP-s polgármester, Szalay Ferenc arra emlékeztetett: 2006-ban több milliárd forintos adóssággal vette át a város vezetését, mára azonban egyetlen fillér hiánya sincs Szolnoknak. Úgy fogalmazott, a fejlődés alapja a közlekedés fejlesztése, ami utat nyit a befektetők előtt.

A város egykori lakója, Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta, Szalay Ferenc és a képviselőjelöltek eddigi munkája a garancia, hogy Szolnok tovább fejlődjön. Hozzátette: Szolnok jó példa arra, hogyan vehet részt egy megyei jogú város a kormány országépítő munkájában.

Varga Mihály arról is beszélt, a kormány célja, hogy Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon Európában, és olyan ország legyen, ahol jó élni. Ehhez pedig az is kell, hogy a vidéki városok és települések is ebbe az irányba tartsanak – jegyezte meg.