Grezsa: A béke elemi feltétele Hódmezővásárhely fejlődésének

 

A béke elemi feltétele Hódmezővásárhely fejlődésének - jelentette ki Grezsa István független polgármesterjelölt szerdán az alföldi városban.

A politikus a kampánya megnyitása alkalmából rendezett piknikjén hangsúlyozta, elég volt a várost megosztó békétlenségből, mindenki polgármestere kíván lenni, azoké is, akik most a leghangosabban kritizálják.

Grezsa István úgy fogalmazott, nem szokványos politikai kampányba kezdett, hiszen nem harcolni kíván, hanem békét hirdet. Semmi értelme sincs a szakadékok mélyítésének, mert láthatóan átjárhatatlanok az árkok, ráadásul az elmúlt másfél év megosztottsága példátlanul agresszív és alacsony színvonalú hangnemmel párosult – mondta a jelenleg a hódmezővásárhelyi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójában politizáló képviselő.

Kijelentette, a következő hetekben mindenki számára a béke üzenetét kívánja közvetíteni.

A polgármesterjelölt kitért arra, lezárult a kórházról meghirdetett konzultáció, amelynek keretében több mint ötezren mondták el véleményüket. A vásárhelyiek túlnyomó többsége egyetértett azzal, hogy az önkormányzatnak támogatnia kell a helyi kórház fejlesztését, hozzá kell járulnia ötven kórterem és a gyermekosztály felújításához, valamint segíteni az intézményben dolgozó orvosok és szakdolgozók lakáshoz jutását.

A politikus elmondta, az elmúlt néhány héten több mint 200 kilométert biciklizett a városban, háromszáz háztartást személyesen keresett föl, és nem tapasztalta azt a megosztottságot és hangnemet, amely a közösségi oldalakon a Hódmezővásárhely közéletéről szóló vitákat jellemzi.

Grezsa István megfogalmazása szerint a vásárhelyiek okosabbak a politikusaiknál. Hozzátette: szeretné, ha október 13. után a politikusok felnőnek a vásárhelyiekhez.