Ellenzéki összefogást hirdettek Sopronban

 

Ellenzéki összefogást hirdetett Sopronban a Momentum, az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz tartozó helyi Kossuth Kör – jelentették be a pártok és a civil mozgalom képviselői hétfőn. Közlésük szerint van már polgármesterjelöltjük, de a nevét nem árulták el.

Sopron, 2019. július 15. Az ellenzéki pártok soproni vezetői és képviselői, Szakács Gyula, az LMP soproni szervezetének elnöke, Brenner Koloman, a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke, Németh Imre, az MSZP soproni szervezetének elnöke, Pusker Tamás, a Momentum képviselője, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum országos küldöttgyűlésének tagja, Csősz Tibor, a DK soproni szervezetének képviselője, Major Gyula, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Soproni Kossuth Kör szervezője és Herczeg Zoltán civil aktivista (b-j) Ellenzéki összefogás Sopronban, élhető várost akarunk címmel tartott sajtótájékoztatójukon a soproni Fő téren 2019. július 15-én. MTI/Nyikos Péter Az ellenzéki pártok soproni vezetői és képviselői, Szakács Gyula, az LMP soproni szervezetének elnöke, Brenner Koloman, a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke, Németh Imre, az MSZP soproni szervezetének elnöke, Pusker Tamás, a Momentum képviselője, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum országos küldöttgyűlésének tagja, Csősz Tibor, a DK soproni szervezetének képviselője, Major Gyula, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Soproni Kossuth Kör szervezője és Herczeg Zoltán civil aktivista (b-j) Ellenzéki összefogás Sopronban, élhető várost akarunk címmel tartott sajtótájékoztatójukon (Fotó: MTI/Nyikos Péter)


Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum országos küldöttgyűlésének tagja hangsúlyozta, az összefogás nemcsak a kampány és a választás időszakára szól, hanem hosszú távra. A szövetség nyitott, bárki csatlakozhat – fűzte hozzá.

Németh Imre, az MSZP soproni szervezetének elnöke az együttműködés céljaként azt jelölte meg, hogy “kiszabadítsák Sopront a budapesti Fidesz fogságából”.

Csősz Tibor, a DK soproni szervezetének képviselője azt szorgalmazta, hogy a leendő polgármestert és önkormányzati képviselőket tudásuk és ne politikai hovatartozásuk alapján válasszák meg.

Szakács Gyula, az LMP soproni szervezetének elnöke azt mondta, az ökopolitika iránt elkötelezett pártként elvárják, hogy a leendő soproni beruházások ne terheljék a környezetet.

Major Gyula, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Körének szervezője történelmi pillanatnak nevezte, hogy az összefogás létrejött a városban.

Brenner Koloman, a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke, országgyűlési képviselő közölte, hogy azért csatlakoztak az összefogáshoz, mert “hittel vallják”, hogy Sopronban is szükség van polgári és konzervatív ellenzékre a Fidesszel szemben.

Kérdésre válaszolva Brenner Koloman azt mondta, van már polgármesterjelöltjük az októberi önkormányzati választára, de a nevét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.