A Fidesz szerint brutális megszorításokkal van tele Karácsony programja

 

A Fidesz szerint brutális megszorításokkal van tele a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd programja. A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatok alapján azt írta a Fidesz, hogy Karácsony Gergelyék a Gyurcsány-korszakot idéző adóemelésekkel és pénzelvonással tennék tönkre a családokat, a gazdaságot. Karácsony Gergely elismerte, hogy hozzányúlna az adórendszerhez, szerinte a kormány most a multikat és a gazdagokat segíti – közölte az M1 Híradója.

Durva megszorításokat tervez Karácsony Gergely pártja – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. A Párbeszéd még június végén nyújtotta be a költségvetést érintő módosító javaslatait az Országgyűlésnek. A lap szerint a párt több új adó kivetésével százmilliárdokat szedne be például a lakosságtól és a cégektől.


A Magyar Nemzet úgy számol, hogy a Párbeszéd tervezett intézkedései magasabb bolti árakkal, költségesebb banki szolgáltatásokkal, eltűnő családi adókedvezményekkel, a cégeknek és a hazai munkavállalóknak magasabb adóteherrel fenyegetnek. Mindezt azért, hogy bevezessék az úgynevezett alapjövedelmet.

Karácsony Gergely szerint Magyarország adóparadicsom a multiknak és a magas keresetűeknek, ezért akarnak változtatni. A Párbeszéd javaslatait a Parlament végül leszavazta – emlékeztetett az M1 Híradója.

Alkalmatlanságot jelez és brutális megszorításokkal teli Karácsony Gergely programja – így reagált a Fidesz. Azt írják: a Gyurcsány-korszakot idéző adóemelések, pénzelvonások tönkretennék a családokat és a magyar gazdaságot is. Hozzáteszik: magasabb adót akarnak kivetni a munkavállalókra, a vállalkozásokra, a családokra, az autósokra, a szállítmányozókra és az ingatlanokra.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is elítélte a Párbeszéd indítványát.

Ez a módosító javaslat azért brutális, mert újra a munkából élők és a vállalkozások nyakába akar óriási terheket rakni, és hogyha ez nem lenne elég, akkor el akarják törölni a mostani családtámogatási rendszert. Tehát ugyanazt a politikát folytatnák, mint amit a baloldal 2010-ben abbahagyott – mondta Dömötör Csaba.

Az államtitkár nyomatékosította: a kormány ezeket az adóemelési terveket nem támogatja.