A Fidesz közérdekű adatigényléssel fordul Karácsony Gergelyhez

 

A Fidesz közérdekű adatigényléssel fordul Karácsony Gergely zuglói polgármesterhez, hogy kiderüljön, milyen struktúrában üzemel szerda óta a kerületi parkolás – közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus elmondta: szerda óta hivatalosan a zuglói önkormányzat üzemeltetné a parkolási rendszert, mert lejárt az egyik „botrányos szerződés”. Szerinte azonban nem tudni, hogy a valóságban is átvette-e a feladatot a Karácsony Gergely vezette kerület, mindenesetre a hírek szerint parkolóőröket nem látni Zuglóban, és tájékoztatást sem adnak.

„Hova tűnt Karácsony Gergely? Ráomlott a káosz és már ki sem látszik belőle?” – tette fel a kérdést.

Tájékoztatást kértek

A Fidesz budapesti szóvivője hangsúlyozta: hétfőn már kértek tájékoztatást Karácsony Gergelytől, ő azonban „képtelen polgármesterként viselkedni”, „semmibe veszi a zuglóiakat és mindenkit, aki a kerületben parkol”.

Közölte: ezért most közérdekű adatigényléssel fordulnak Karácsony Gergelyhez, akitől arra várnak választ, hogy milyen struktúrában üzemel szerda, azaz július 10-e óta a parkolás, hány embert vettek fel a feladatok ellátására, illetve hogyan alakulnak ezután a parkolással kapcsolatos kiadások és bevételek.

Eddig napi egymillió forint folyt el

Kijelentette: Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt eddig napi egymillió forint folyt el „egy feneketlen kútba”, ráadásul a polgármester sem a szerződések felmondásáról, sem a zuglóiak ingyenes parkolásáról szóló határozatot nem hajtotta végre, pedig maga is megszavazta azokat májusban.

„Karácsony Gergelynek ideje színt vallania” – hangoztatta Zsigmond Barna Pál.

Karácsony: Megfelelően működik a zuglói parkolási rendszer

Az első nap tapasztalatai alapján megfelelően működik az új parkolási rendszer Zuglóban, az autósok semmilyen változást nem tapasztalnak – írta Karácsony Gergely (Párbeszéd), a kerület polgármestere az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében. A polgármester Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivőjének csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált.

Karácsony Gergely azt írta: „Egyedül a Fidesz nem szavazta meg, hogy Zugló saját kézbe vegye a parkolás üzemeltetését”, a kerület azonban mégis megtette ezt. Az ellenőrök végzik a dolgukat, 2265 darab jegyvásárlás történt és 112 pótdíjazás – olvasható a közleményben. A polgármester úgy fogalmazott: „most egyedül a Fidesz nem elégedett, nem tetszik neki, hogy csökkentettük a parkolásüzemeltetés költségeit. Nyilván azért, amit mindenki tud: a parkolási biznisz a Fidesz ügye.”