Hollik: A bevándorláspárti magyar ellenzék szembemegy a magyar emberek akaratával

 

Példátlannak nevezte Hollik István kormányszóvivő, ami szerdán az Európai Parlamentben történt. Értékelése szerint a bevándorláspárti teljes magyar ellenzék szembemegy a magyar emberek akaratával és a magyar nemzeti érdekkel.

Szembemegy a magyar emberek akaratával a bevándorláspárti magyar ellenzék – szögezte le Hollik István.  A kormányszóvivő szerdán Budapesten azt mondta: egyértelmű magyar nemzeti érdek, hogy minél több EP-bizottságban legyenek magyar alelnökök is.

Gyurcsány Ferencék, a szocialisták és a momentumos képviselők bevallottan azért áskálódtak, hogy szerdán ne szavazzák meg a kormánypártok EP-képviselőit több bizottság vezető tisztségére – mondta. Hozzátette: a magyar ellenzék azzal dicsekszik, hogy megpróbálják megakadályozni a magyar kormánypárti képviselők bizottsági kinevezését.


Szembemegy az ellenzék a magyarok akaratával

Hollik István rámutatott: ezzel az ellenzéki képviselők szembemennek a magyar emberek akaratával és képviseletével egyaránt. Felidézte, hogy a májusi EP-választáson a magyar emberek rekordrészvétel mellett úgy döntöttek, hogy nagyrészt kormánypárti képviselőket bíznak meg Magyarország EP-képviseletével.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: a Fidesz–KDNP az ellenzéki pártokat messze megelőzve, a szavazatok 53 százalékát kapta meg a magyar emberektől. A magyar emberek döntése tehát, hogy az országnak járó 21 parlamenti mandátumból 13-at a Fidesz és a KDNP képviselői kapnak meg, míg az ellenzéki pártok ennek csak a töredékét.

Ellenzéki felelősség

A kormánypárti képviselők ennek köszönhetően kaptak jelölést az Európai Néppártban az EP bizottsági, alelnöki tisztségekre, szám szerint ötöt. Ezáltal a magyar emberek képviseletét is el tudnák látni – mondta a KDNP-s politikus.

Értékelése szerint amit a bevándorláspárti magyar ellenzék csinált, az teljesen szembemegy a magyar emberek akaratával. Ezt a magyar kormány felháborítónak és példátlannak tartja, ilyenre nem volt példa sem Magyarország, sem más államok történetében.

Kérdésre közölte: a kormánypártok képviselői részt vesznek az érintett bizottságok munkájában, ahogy képviselői esküjük ezt megkívánja.