Mégis támogatja a DK Botka Lászlót

 

Mégis beáll Botka László mögé a DK. Gyurcsány Ferenc pártja egy nappal korábban még nem támogatta a szegedi polgármester indulását az őszi önkormányzati választáson. Mára viszont sikerült megállapodni a részletekről. Sőt, maga a pártelnök, Gyurcsány Ferenc találta meg erre a megoldást. Két éve Botka László még politikai tehernek nevezte Gyurcsány Ferencet. A DK elnöke akkor úgy fogalmazott: nem lehet sikeres az a baloldali politika, amelyik le akarja választani az elnököt a DK-ról – közölte az M1 Híradója.


A megállapodás felrúgásával vádolták a szegedi MSZP-sek a helyi DK-t még pénteken. A szocialisták azt kifogásolták, hogy Gyurcsány Ferencék mégsem akarják támogani Botka Lászlót.

Ennek ellenére az MSZP azért megtartotta az összefogást kihírdető sajtótájékoztatóját, még úgy is, hogy sem az állítólagos közös jelölt Botka László, sem a DK nem volt ott.

Az M1 megkeresésékre a DK helyi szervezete péntek este azt írta: vannak még nyitott kérdések, és keresik a megoldást. Szombatra a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc találta meg a megoldást – ezt a párt szóvivője, Gréczy Zsolt jelentette be.

A DK-s Gréczy Zsolt szeirnt Gyurcsány Ferencnek sikerült közvetítenie Botka László és a DK között.

2017-ben Botka László még az MSZP miniszterelnök-jelötlként politikai tehernek nevezte Gyurcsány Ferencet, és mereven elzárkózott azelől, hogy a szocialsták összefogjanak egy olyan párttal amelyiknek Gyurcsány Ferenc az elnöke.

Botka László végül visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Többen akkor arról beszéltek, Gyurcsány Ferenc miatt fogyott el körülötte a levegő.