A Jobbik a 2020-as büdzsét a jövő felzabálásának büdzséjének nevezte

 

A jövő felzabálásának költségvetéseként beszélt a 2020-as büdzsé tervezetéről szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki politikus a jövő elrablásának nevezte, hogy a tervezet sem a fiatalak, sem az aktív korúak, sem a dolgozók, sem az adófizetők, sem a külföldre kényszerültek számára nem hordoz pozitív üzenetet. Hozzátette: a Jobbik az egyetlen párt, amely egyfajta alternatív költségvetést dolgozott ki, megmutatva, honnan hová csoportosítana át kormányon.


Frakciótársa, Potocskáné Kőrösi Anita arról beszélt: noha a tavaly benyújtott 537 indítványuk közül egyetlen egyet sem támogatott a kormánytöbbség, a idén 554 kezdeményezéssel éltek, de ezek egyike sem nyert el a költségvetési bizottság szerdai ülésén a szükséges támogatást.

Kifogásolta, hogy se a P+R parkolók kialakítására, se a Biztos Kezdet Házakhoz, se a bentlakásos iskolák rendszeréhez, se a szociális bérlakásprogramhoz vagy a férfiak negyven munkában töltött év utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségére javasolt átcsoportosítás nem kapta meg a bizottságban a szükséges támogatást.