Továbbra is egymást kritizálják az ellenzéki előválasztás jelöltjei

 

Itthon továbbra is egymást kritizálják az ellenzéki előválasztás jelöltjei. Néhány nappal ezelőtt a momentumos Kerpel-Fronius Gábor ment neki versenytársainak, most pedig Kálmán Olga beszélt arról egy interjúban, hogy Karácsony Gergely rossz üzeneteket küld a választók felé. Puzsér Róbert sem bízik a baloldalban. Azt mondta hiába próbálkozik az ellenzék, ha Gyurcsány Ferenc odamegy és összegyurcsányozza. Tarlós István főpolgármester elő orvosi vizsgálatra küldené az előválasztás jelöltjeit, a megvalósíthatatlan ígéreteik miatt – közölte az M1 Híradója.

Kálmán Olga szerint helytelen, hogy őt támadják riválisai az előválasztási versenyben. A DK támogatásával induló főpolgármester-jelölt Karácsony Gergelyt is kritizálta, aki szerinte azzal kapmányol, hogy megosztott lesz az ellenzéki szavazóbázis, ha nem ő nyer.

Legutóbb a momentumos Kerpel-Fronius Gábor ment neki versenytársainak, Kálmán Olgának és Karácsony Gergelynek.

Az előválasztásból kiszállt Puzsér Róbert sem lát erőt a baloldali jelöltekben. A 444-nek úgy fogalmazott: a váltáshoz egy centrumerőre van szükség, amelynek a javára a baloldal visszalép. A jelenleg függetlenként induló főpolgármester-jelölt azt is mondta: hiába próbál az ellenzékben bárki bármilyen alternatívát képezni a Fidesszel szemben,

Gyurcsány Ferenc odamegy és „összegyurcsányozza”.

A DK odamegy, és „összedékázza”, és mindenkit ledarálnak.

Karácsony Gergely vasárnap arra a kérdésre, hogy bízik-e a Demokratikus Koalíció támogatásban, ha megnyerné az előválasztást, egyértelmű igennel válaszolt. Ezt annak ellére mondta, hogy a DK közvetlenül az előválasztás második fordulója előtt állt ki mögüle és nevezte meg Kálmán Olgát a jelöltjének.

Tarlós István főpolgármester a Hír TV-ben úgy fogalmazott: érdemes lenne vizsgálni az előválasztás jelöltjeinek alkalmasságát mert

teljesíthetetlen ígéretekkel állnak elő.

A Nézőpont Intézet friss felémérése szerint az előválasztás egyik résztvevőjének sincs esélye Tarlós Istvánnal szemben, ha most tartanák a szavazást. A megkérdezettek 62 százaléka tartja alkalmasnak a jelenlegi főpolgármestert, kihívóit azonban már ennél jóval kevesebben.