Kormánypártok: Hadházy válaszoljon, kihez kerültek valójában a magyar választók adatai

 

Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (b) és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő (Fotó: MTI/ Soós Lajos)

A kormánypártok felszólítják Hadházy Ákost, adjon választ, kihez kerültek valójában a magyar választópolgárok adatai. Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: egyre több kérdést vet fel Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő aláírásgyűjtése.

Több százezer magyar adatait gyűjtötték be aláírásgyűjtés címszó alatt az elmúlt hónapokban, de nagyon úgy tűnik, itt valami egészen másról van szó – mutatott rá a politikus a kormánypártok véleményét tolmácsolva.

Nacsa Lőrinc ezért több kérdést tett fel Hadházy Ákosnak.

Felszólította az ellenzéki politikust válaszoljon, kihez kerültek valójában a magyar emberek adatai, miért egy homályos külföldi cégnek továbbították azokat? Milyen céllal bízták rájuk az adatfeldolgozást, miféle piszkos munkát bíztak még esetleg rájuk, és hogyan lehet az, hogy még csak szerződésük sem volt ezzel a külföldi céggel? – sorolta.

Hadházy Ákos ne titkolózzon tovább, válaszoljon, kihez kerültek valójában a magyar választók adatai! – szólított fel a KDNP-s képviselő.