LMP-listavezető: Akinek van véleménye a klímaváltozásról, menjen el szavazni!

 

Az LMP európai parlamenti (EP) választási listavezetője mindenkit szavazásra buzdít, akinek van véleménye arról, hogyan védhető meg a bolygó a klímaváltozástól, hogyan tehető igazságosabbá Európa és hogyan szabadítható meg az EP a nagyvállalatok uralmától.

Vágó Gábor a demokrácia ünnepének nevezte a szavazásokat újságíróknak nyilatkozva azt követően, hogy vasárnap leadta szavazatát a főváros II. kerületének egyik szavazókörében.

Már csak néhány óra van hátra arra, hogy döntést hozzunk azokról a kérdésekről, amelyek az egész bolygó jövőjét meghatározzák – fogalmazott –, „most még van lehetőség, hogy megállítsuk a klímaváltozást”.

Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) EP-listavezetője párjával szavaz az európai parlamenti (EP) választáson a fővárosban, a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított 11-es szavazókörben 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Mint mondta, akinek van véleménye, de mégsem megy el szavazni, „az magára vessen a következő öt évben”. Az olyan célkitűzések ugyanis, mint például a tisztességes munkáért tisztességes bért!, csak akkor kapnak erős képviseletet, ha minél többen szavaznak.

Vágó Gábor, aki párjával és kutyájával érkezett a szavazókörhöz, megemlítette azt is: ez az első alkalom, hogy nem szülővárosában, Kecskeméten szavaz. Megjegyezte: sajnálja, hogy most a voksolás után nem tud a kampánystábjával a kedvenc helyükön sörözni, de reményét fejezte ki, hogy a következő sört a társaság már Brüsszelben ihatja meg.