LMP: valóban a jövőnk a tét

 

Valóban a jövőnk a tét az európai parlamenti választáson, mert a klímaváltozás most a legnagyobb kihívás nem csak a kontinensen, de globálisan is – mondta Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Természettudományos konszenzus ugyanis, hogy 10 évünk van még beavatkozni a klímaváltozásba, nem szabad egyetlen percet sem vesztegetni, különben nem csak a gyerekeink, unokáink, de a saját jövőnk is veszélybe kerül – emelte ki.

Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) EP-listavezetője és a párt EP-listáján második Demeter Márta (Fotó: MTI/ Balogh Zoltán)

Az ellenzéki politikus szerint a számok azt mutatják, hogy az LMP-re leadott szavazatok a Fidesztől vesznek el egy mandátumot, ezért aki azt szeretné látni, hogy ez megtörténjen és az ellenzéki pártok megelőzzék a Fideszt, az szavazzon az LMP-re.

Hozzátette: a Fidesz altat a választásokon, de Európának fel kell ébrednie, hogy még érdemben tudjanak tenni a klímaváltozás ellen és környezetbarát Európát hozzanak létre.