LMP: A 21. század kihívásaival szemben csak erős országoknak van esélyük

 

A 21. század soha nem látott kihívásaival szemben csak erős országoknak van esélyük, Magyarország ugyanakkor Orbán Viktor kormányzása alatt minden szempontból meggyengült – mondta az LMP társelnöke Pécsen, sajtótájékoztatón.

Keresztes László Lóránt közölte: „a magát nemzetinek hazudó” Fidesz gazdaság- és befektetéspolitikájának köszönhetően óriási bérválság alakult ki, magyar emberek százezrei mentek el az országból, családok ezrei szakadtak szét, a munkaerőhiány egyes ágazatokat összeomlással fenyeget.

Az államilag legalizált korrupció rendkívül súlyos torzulásokat okozott a magyar gazdaságnak – hangoztatta az ellenzéki párt társelnöke, aki szerint a Fidesz politikusai a multinacionális cégek oldalára álltak.

A migrációra térve úgy vélekedett: a Fidesz soha semmilyen lépést nem tett európai uniós szinten annak érdekében, hogy fel lehessen tárni a bevándorlási válság okait, és nem vettek részt a problémák megoldását célzó kezdeményezésekben sem.

Keresztes László Lóránt álláspontja szerint a Fidesz megakadályozta és továbbra is meg akarja akadályozni, hogy az EU hatékony megoldásokat próbáljon keresni „a korunk legfontosabb kihívását jelentő” klímaváltozásra.