Európai minimálbér bevezetését szorgalmazza a DK

 

Európai parlamenti (EP-) választási listavezetőjük, Dobrev Klára keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Policy Agenda elemzőcég felmérésére hívta fel a figyelmet, amelynek eredménye szerint a magyar munkavállalók harmada, mintegy másfél millió ember még a minimálbér összegét sem keresi meg havonta.

Mi, magyarok azok között vagyunk, akik a legtöbbi időt töltik a munkahelyükön Európában, mégis itt az egyik legmagasabb a dolgozói szegénység aránya – mutatott rá. Szerinte ha semmi sem változik, még többen hagyják majd el az országot.

„Az európai egyesült államokban legyen európai minimálbér!” – hangoztatta pártja programpontját Dobrev Klára, hozzátéve: van megoldás arra, hogy a magyarok is kereshessenek annyit, amennyi a tisztességes élethez szükséges.

Jelezte: a javaslat számos szövetségesük programjában is szerepel, és általában az átlagbér 60-70 százalékában határoznák meg az európai minimálbér mértékét.

Az ellenzéki politikus kérdést kapott arról, hogy még mindig nincs elfogadott költségvetése a főváros XV. kerületének. Dobrev Klára hazugságnak nevezte fideszes politikusok állítását, miszerint a kerületből a DK-nak folyatnák ki a forrásokat. Szerinte a Fidesz azért nem támogatja a kerület költségvetését, „mert bosszút akar állni, de ezt nem fogjuk hagyni”.

Hozzátette: annak, hogy a fideszesek nem támogatják a kerületi költségvetés elfogadását, az is a következménye, hogy például a bölcsődei dolgozók nem kapták meg a visszamenőleges béremelésüket.

Fidesz: Brüsszel most sem adni, hanem elvenni akar, hogy a migránsoknak adjon

Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése most sem azon dolgozik, hogy több pénzt adjon az európai embereknek, hanem azon, hogy elvegye tőlük, és azt a migránsoknak adja – írta a Fidesz.

A Fidesz azt írta: „elég csúnya vége lenne”, ha Brüsszelen múlna a magyarok bére és minimálbére, mivel Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése most sem azon dolgozik, hogy több pénzt adjon az európai embereknek, hanem azon, hogy elvegye tőlük, és a migránsoknak adja.

A Gyurcsány-párt pedig teljes mellszélességgel támogatja ezeket a terveket, mert ők soha nem a magyar embereket, hanem Brüsszel érdekeit képviselik – olvasható a közleményében.