Magyar Nemzet: Több külföldi széfje van Czeglédy Csabának – szerinte ez hazugság

 

A Fidesz szerint az ellenzék falaz Czeglédy Csabának. A nagyobbik kormánypárt szóvivője így reagált arra, hogy a Magyar Nemzet szombati cikkében arról írt: a DK Európai Parlamenti listájára is felkerült politikusnak nem egy, hanem több külföldi széfje is lehet. A politikust bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsították, ügyét azután függesztették fel, hogy felkerült a DK listájára. Czeglédy Csaba szerint hazugság, hogy több külföldi széfje van és az sem igaz, hogy bizonyítékokat akarna megsemmisíteni – közölte az M1 Híradója.

A Magyar Nemzet szombati cikkében írt arról, hogy több külföldi széfje is van a DK európai parlamenti képviselőjelöltjének, Czeglédy Csabának. A lap szerint a magyar hatóságok bukkantak rá a külföldi pénzintézetekben tartott széfekre. Az újság úgy fogalmaz, nem véletlen, hogy Czeglédy Csaba felkerült a DK listájára és nem zárható ki, hogy a mentelmi jogát kihasználva bizonyítékokat semmisíthet meg.

Czeglédy Csaba az interneten reagált. Azt írta: hazugság, hogy több külföldi széfje van, és az sem igaz, hogy bizonyítékokat akarna megsemmisíteni. Szerinte ezek az állítások minden ténybeli alapot nélkülöznek és teljesen valótlanok, ezért visszautasítja azokat.

A Csongrád megyei ügyészség szóvivője még 2017-ben közölte, hogy 1 kilónyi, 10 millió forint értékű befektetési aranyat találtak egy osztrák bankban, Czeglédy Csaba széfjében.

A nyomozóhatóságok azután szereztek tudomást a titkos széfről, hogy őrizetbe vették Czeglédy Csabát, aki ellen bűnszervezetben elkövetett, több milliárd forintos költségvetési csalás miatt később vádat emeltek.

Az akkor már előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba ügyvédje később cáfolta, hogy ügyfelének bármiféle széfben vagyona lenne, azt is mondta: Czeglédy Csaba soha semmilyen befektetési aranyat nem vásárolt. Majd perrel fenyegette meg azokat a médiumokat, amelyek csak az ügyészség állítását közlik az övéket pedig nem.

Gyurcsány Ferenc nemrég tisztességes hazafinak nevezte Czeglédy Csabát, aki korábban nemcsak az MSZP, hanem a DK és a Gyurcsány Ferenc családi cégeként ismert Altus jogi képviseletét is ellátta.

A Fidesz szóvivője szerint az ellenzék kezdettől fogva falaz Czeglédy Csabának. Halász János emlékeztetett arra: a bíróság nemrég hiába kérte a több milliárdos csalási ügyben vádolt Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését, ezt a Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki tagjai nem szavazták meg.