Saját főpolgármester-jelöltjükhöz ragaszkodnak a Liberálisok

 

Sem Karácsony Gergely, sem Puzsér Róbert nem alkalmas jelölt arra, hogy leváltsa Tarlós István a fővárosban – így látja a liberális párt. Szerintük elfogadhatatlan Puzsér Róbert stílusa és hangneme, Karácsony Gergely kerületében pedig kaotikus állapotok vannak a parkolási ügyben. A liberálisok emiatt ragaszkodnának a saját főpolgármester-jelöltjükhöz, Sermer Ádámhoz –közölte az M1 Híradója.

Karácsony Gergely és Puzsér Róbert is alkalmatlan főpolgármester-jelöltnek – erről beszélt a Liberálisok választmányi elnöke. Szabadai Viktor egyúttal megerősítette, hogy pártjuk Sermer Ádámot indítja az őszi önkormányzati választáson. Azt mondta, komoly előzményei vannak annak, hogy a többi jelöltet nem tudják elfogadni. Karácsony Gergely például a zuglói parkolási botrány miatt nem alkalmas.

Szabadai Viktor szerint, amíg ők a nyílt sisakos politikában és az átláthatóságban hisznek, Karácsony Gergely csak hárít és ujjal mutogat másokra a felelősségvállalás helyett.

A baloldali főpolgármester-jelölt szerint ugyanakkor a Liberálisok butaságokat beszélnek a parkolási ügyről, hiszen nem is ismerik a részleteket. Karácsony Gergely hozzátette, alig várja, hogy Sermer Ádám az előválasztási vitákon elmondja majd, hogy mit is képvisel Budapest dolgait illetően.

A politikus biztos abban, hogy lesz előválasztás, és úgy véli, az ellenzéknek egy közös jelölt kell. A Liberálisok viszont ebben nem partnerek, ugyanis nem hajlandók együttműködni a Jobbikkal. Így az általuk támogatott Puzsér Róberttel sem, akinek szerintük ráadásul minősíthetetlen a stílusa.

A Liberálisok politikusa példaként említette azokat a szórólapokat is, amelyeken a publicista különböző jelzőkkel illette a számára elfogadhatatlan polgármesterjelölteket.

Az LMP és a Jobbik támogatását élvező Puzsér Róbert korábban viszont azt mondta, hogy ő kifejezetten enyhe jelzőket használ, miután a balliberális pártok nélkülük osztották fel egymás között a budapesti kerületeket. Az egyik szórólapon például a Párbeszédes V. Naszályi Mártát egy „gyűlölködő, agresszív, arrogáns és összeférhetetlen balliberális rettegőként” jellemezte.

Puzsér Róbert a szórólapon több, az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum által megnevezett jelöltet is alkalmatlannak nevezett. A DK-s Niedermüller Pétert például „szektás Gyurcsány-fanatikusnak”, a szocialista Horváth Csabát pedig „beteges hazudozónak” minősítette.