Radikális, gyökeres változást akar a Mi Hazánk Mozgalom

 

A Mi Hazánk Mozgalom radikális, gyökeres változást akar, ami a nemzetstratégiai kérdésekre konkrét válaszokat tud adni, és valóban megváltozik tőle majd a helyzet – közölte az ellenzéki párt elnöke az M1 szerda reggeli műsorsávjában, pártja programját ismertetve a május 26-i EP-választásra.

Toroczkai László azt mondta, az egyik legfontosabb üzenetük az, hogy a két nagy politikai tömb – a Fidesz köré csoportosuló „ner”, valamint az LMP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az MSZP alakította egységes balliberális tömb – álproblémákról vitázik, mert a legfőbb nemzetstratégiai kérdésekben egyetértenek.

Példaként azt említette, az 1990-es évek „rabló privatizációja” után mindkét tömb ugyanazt a gazdaságpolitikai megoldást – a multinacionális vállalatok beengedését – kínálta, ez pedig megakadályozta, hogy a magyar nemzetgazdaság fel tudjon épülni, előre tudja vinni az országot.

A „magyar-cigány együttélés” problémájára sem kínál egyik tömb sem megoldást – folytatta –, továbbra is feszültség és demográfiai problémák vannak. Ebben a kérdésben semmilyen előrelépés nem történt, és az unió is magára hagyja Magyarországot, mert a később csatlakozott állampolgárokra csak olcsóbb munkaerőként tekint, inkább Nyugat-Európát építi – vélekedett.

A párt olyan cigány vezetőket támogatna, akik elítélik a bűnt. Ők példaként állnának a többiek előtt, a bűnözőket pedig – nemzetiségtől függetlenül – Szibériába küldenék bérrabtartás keretében, mert ez visszatartó erő lenne – mondta.

A magyar polgárok semmit nem látnak az uniós támogatásokból, mert a pénzek egy részét mind a Fidesz, mind a balliberális kormány ellopta, a maradékot pedig „haszontalan” beruházásokra, alföldi kilátóra, alagutas autópályára költötte – jelentette ki a pártelnök.

A Mi Hazánk az Európai Parlamentben azért harcolna, hogy az uniós támogatásokat csak a magyar munkaadóknak és vállalkozásoknak adják bérfelzárkóztatásra, így felpörögne a fogyasztás, ezáltal pedig a gazdaság is – közölte Toroczkai László.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. döntése értelmében az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 reggeli műsorsávjában. A közmédia a sorrendről sorsolással döntött, a pártok képviselői május 6-tól 16-ig hétköznapokon érkeznek a stúdióba. A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.

A címlapfotó illusztráció.