Karácsony szerint rendben vannak a zuglói jegyző törvényességi kifogásai

 

Törvényességi kifogásokat nyújtott be a zuglói jegyző a parkolást érintő határozatokkal kapcsolatban, így a parkolási szerződés felmondását és a kerületben élők ingyenes parkolási lehetőségét is kifogásolja. Karácsony Gergely szerint ezzel nincs probléma mert a jegyző a dolgát végzi. A Fidesz ugyanakkor felszólította a zuglói polgármestert, hogy ne trükközzön a parkolási szerződésekkel, és fizettesse vissza a veszteségeket – közölte az M1 Híradója.

Paródia és káosz – így foglalta össze Tarlós István főpolgármester a zuglói parkolási ügyet, amely már három hónapja húzódik. Akkor derült ki, hogy két év alatt csaknem 750 millió forint veszteséget termelt a fizetős parkolás a kerületben, mert Zugló egy drága ajánlatot fogadott el a parkolóórák üzemeltetésére.

Karácsony Gergely a kezdetektől hárította magáról a felelősséget, a hiányt azonban először elismerte a polgármester. Később viszont már azt mondta, hogy valójában nyereséges a parkolási rendszer a kerületben – hangzott el az M1 Híradójában.

Karácsony Gergely szerdán úgy fogalmazott, hogy a jegyző észrevételeit szem előtt tartva kell a parkolást rendezni. Eszerint hiába szavazta meg a képviselő-testület, teljesen nem lesz ingyenes a parkolás.

A Fidesz szerint felháborító, hogy Karácsony Gergely a jegyzőjén keresztül akadályozza a parkolási botrány tisztázását. Zsigmond Barna Pál, a Fidesz fővárosi szóvivője arra is felszólította a  polgármestert, hogy az emberei fizettessék vissza az eddigi veszteségeket, ne a zuglóiak állják az alkalmatlanságának az árát – hangzott el az M1 Híradójában.