Fidesz–KNDP: Az EB minél hamarabb adja meg a jóváhagyást a babaváró támogatásra!

 

Brüsszel kettős beszédet folytat: a bizottság tagadja, hogy megtámadta volna a programot, de valójában a brüsszeli bürokrácia gáncsolja azt. A babaváró támogatás mielőbbi előzetes jóváhagyására szólították fel a kormánypártok az Európai Bizottságot.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a brüsszeli bizottság előzetes jóváhagyása az előfeltétele annak, hogy július elején elinduljon a családvédelmi akcióterv keretein belül a babaváró támogatás.

Értékelése szerint Brüsszel kettős beszédet folytat, hiszen az Európai Bizottság tagadja, hogy megtámadta volna a programot, de valójában pont a brüsszeli bürokrácia gáncsolja azt. Ezt jegyzőkönyvek is bizonyítják – hívta fel a figyelmet. Jelezte: előző nap a kormány nyilvánosságra hozta ezeket a dokumentumokat.

Nacsa Lőrinc arra szólította fel a bizottságot: ne alkalmazzon kettős beszédet, és tegye világossá, hogy jóváhagyja-e a magyar családokat támogató babaváró támogatást, vagy csak úgy, mint eddig, a jövőben is inkább a migránsok támogatását tartja fontosnak.

A Fidesz–KDNP és a kormány kiáll a magyar családok mellett, és mindent megtesz annak érdekében, hogy július 1-jén életbe lépjen a magyar parlament által megszavazott babaváró támogatás, és azt megvédje minden lehetséges eszközzel – jelentette ki.

A címlapfotó illusztráció.