Tűzszünetet hirdetett Puzsér Róbert

 

Puzsér azt ígéri, a következő két hétben nem bírálja ellenfelét, Karácsony Gergelyt és a mögötte álló baloldali pártokat. Karácsony Gergely úgy gondolja, hogy nincs miért tűzszünetet kötni, ugyanakkor örül annak, ha Puzsér Róbert méltányosabban fog viszonyulni a politikai ellenfeleihez. Az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt azonban a tűzszünet meghirdetésével egy időben még egyet odaszúrt Karácsonynak. Azt mondta róla, „amerre jár, minden sarkon hagy egy politikai hullát maga mögött, akit saját kezűleg döfött hátba” – közölte az M1 Híradója.

„A következő két hétben nem fogom támadni a budapesti politikai élet szereplőit”– írta közösségi oldalán hétfőn Puzsér Róbert, majd bejegyzésében hozzátette azt is, hogy visszavonja az utcáról azokat a szórólapokat, amelyek szerinte az „MSZP–DK pártszövetség polgármesterjelöltjeinek alkalmasságát firtatják”. Az LMP és a Jobbik támogatását élvező főpolgármester-jelölt döntését az EP-választással indokolta. Úgy fogalmazott, „Európa sorskérdései megérdemelnek két hét tűzszünetet”.

Puzsér Róbert hozzáfűzte azt is, hogy megpróbálta a másik ellenzéki főpolgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt is rávenni arra, hogy két hétig tanúsítson önmérsékletet, de ebben ő nem volt partner. Karácsony kedden úgy reagált, hogy nem tud tűzpárbajról, így szerinte nincs is miért tűzszünetet kötni.

Nincs előválasztás egyeztetés nélkül

A publicistából lett főpolgármester-jelölt azóta támadja a baloldali pártokat, hogy az LMP és a Jobbik nélkül osztották fel egymás között a budapesti kerületeket. Puzsér Róbert addig nem is hajlandó előválasztásról beszélni, amíg nem lesz kompromisszum a kerületek elosztásában.

Csakhogy Karácsony Gergelyék egyelőre nem jelezték, hogy változtatnának a polgármesterjelöltek listáján. Puzsér korábban arról beszélt, hogy szerinte a baloldal főpolgármester-jelöltje, az MSZP-hez hasonlóan egy identitás nélküli politikai massza. 

Szerinte Karácsony Gergelynek a zuglói parkolási botrány miatt vissza kellene lépnie, és többször is notórius hazudozónak nevezte vetélytársát. Karácsony Gergely kedden sem akarta kommentálni Puzsér megnyilvánulásait.

Puzsér a kéthetes tűzszünet meghirdetésével együtt egy utolsó kirohanást még intézett Karácsony ellen. A Magyar Hírlapnak úgy fogalmazott, „Karácsony Gergely politikai pályáját hátba döfött és kivérzett politikusok holttestei szegélyezik. Amerre jár, minden sarkon hagy egy politikai hullát maga mögött, akit saját kezűleg döfött hátba”.

Majd a cikkben azt is kifejtette, hogy „nem fog meghatódni az MSZP és a DK sértődésétől meg hisztijeitől”, és addig továbbra sincs előválasztás, amíg a baloldali pártok meg nem tanulnak korrektül osztozkodni.