Fidesz: Európa megmaradása a tét az EP-választáson

 

Az európai parlamenti (EP-) választás tétje Európa megmaradása, mert jelenleg alapvetően veszélyezteti az Európai Uniót a tömeges migráció – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója, amikor a Fidesz–KDNP pártszövetség hétfőn bemutatkozott a közmédia által az EP-választáson listát állító pártok számára biztosított időkeretben az M1-en.

Hidvéghi Balázs azt mondta, hogy az európai keresztény kulturális közeg fontos érték, amelyet meg kell védeni attól, hogy feloldódjon egy kívülről irányított és ránk erőltetett migrációs hullámban.

Ez azt jelenti, hogy az EP-választások 40 éves történetében még soha nem volt akkora tétje ilyen választásnak, mint most – tette hozzá a politikus.

Budapest, 2017. március 15. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen történtekről a Fidesz központi hivatalában 2017. március 15-én. MTI Fotó: Kallos Bea

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI/Kallos Bea)

Úgy vélekedett: a bevándorlási krízishelyzet megmutatta, hogy veszélybe kerül az európai együttműködés, a belső határok átjárhatósága, az európai emberek biztonsága akkor, ha az EU nem védi meg önmagát.

A Fidesz–KDNP-nek az a véleménye, hogy ebben a helyzetben helyre kell állítani és meg kell erősíteni a közösség külső határainak védelmét. Továbbá ki kell mondani, hogy az erőltetett bevándorlás nem jelenthet megoldást Európa munkaerőpiaci és demográfiai problémáira – mondta.

Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a Fidesz és szövetségese, a KDNP megalakulásuk óta elkötelezett Európa-barát politikai erők. Azt gondolják, hogy magyar nemzeti érdek az európai országok együttműködése.

Azonban olyan Európában hisznek, amely szuverén nemzetek együttműködésére épül. Tehát az EU akkor sikeres, ha abban a nemzetek közösségének akarata jelenik meg, és Brüsszel meghallja az emberek véleményét – tette hozzá.

A kommunikációs igazgató úgy vélekedett, hogy az elmúlt évek bevándorláspárti brüsszeli politikája elhibázott és nem az európai nemzetek érdekeit szolgálja. Ezt a rossz politikát pedig meg kell változtatni – fűzte hozzá.

A Fidesz–KDNP-nek az a véleménye, hogy a magyar európai parlamenti képviselőknek a magyarok érdekeit kell képviselniük Brüsszelben és nem Brüsszel érdekeit Magyarországon – fogalmazott Hidvéghi Balázs, aki az M1-en és a Kossuth Rádióban bemutatta hétfőn a Fidesz–KDNP választási programját.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. döntése értelmében az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 reggeli műsorsávjában. A közmédia a sorrendről sorsolással döntött, a pártok képviselői május 6-tól 16-ig érkeznek a stúdióba. A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.