Puzsér szerint Karácsony Gergely egy identitás nélküli politikai massza

 

Újabb ellenzéki egyeztetés fulladt kudarcba a balliberális pártok miatt Puzsér Róbert szerint. A főpolgármester-jelölt azt mondta: tegnap sem az MSZP, sem a DK, sem a Momentum, sem Karácsony Gergely képviselője nem ment el az egyeztetésre, ami szerinte azt jelzi, hogy nem is akarnak előválasztást. Puzsér Róbert szerint egyébként Karácsony Gergely az MSZP-hez hasonlóan egy identitás nélküli politikai massza – hangzott el az M1 Híradójában.

Nem indult zökkenőmentesen a Jobbik elnökhelyettesének és a párt támogatását élvező Puzsér Róbertnek a vitája. A publicista ezt követően leszögezte, hogy a Jobbik hiába támogatja őt a főpolgármester választáson, az ő szimpátiája inkább a Kétfarkú Kutyapárté, legalábbis ami az európai parlamenti választást illeti.

A Jobbik elnökhelyettese válaszul közölte, hogy szerinte a Kétfarkú Kutyapárton maximum csak derülni lehet.

Abban viszont Puzsér Róbert és Gyöngyösi Márton is egyetértett, hogy a szocialisták nem hagyhatják ki a Jobbikot a Budapesti kerületek leosztásából. Gyöngyösi szerint az lenne a korrekt eljárás, hogyha mindkét fél, Puzsér Róbert és Karácsony Gergely, mint a két főpolgármester-jelölt, és mindazon pártok, akik felsorakoztak, leülnének egy asztalhoz és letennék a téteket, majd elindulna a tárgyalás.

Szerintük a baloldal kompromisszum helyett diktátumokban gondolkodik.

Puzsér Róbert később arra a felvetésre, hogy a közvélemény-kutatások szerint a rendszerváltás óta ő a legnépszerűtlenebb politikus, azt felelte, folyamatosan hamisítják a felmérések eredményeit. Puzsér Róbert az M1-nek később arról is beszélt: kedden újabb ellenzéki egyeztetés fulladt kudarcba a balliberális pártok miatt.

Mint mondta, a szocialisták nem jelentek meg, ahogy a DK sem illetve a Párbeszéd jelöltje, Karácsony Gergely sem. Hozzátette: a Momentum képviselője sem jelent meg a tárgyaláson. Puzsér úgy fogalmazott, az egész balliberális tömb távol maradt a keddi egyeztetéstől, vagyis úgy tűnik, nem is akarnak előválasztást.

Puzsér Róbert szerint a baloldal főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely az MSZP-hez hasonlóan egy identitás nélküli politikai massza.

Puzsér Róbert már a hét elején is támadta a Facebookon Karácsony Gergelyt. Többek között azt írta róla, hogy polgármesternek alkalmatlan, politikusnak hitvány.

Karácsony Gergely kedden úgy reagált, hogy továbbra sem érdeklik ellenfele posztjai.

Puzsér Róbert szerdán megismételte: a szocialistáknak már rég másik főpolgármester-jelöltet kellett volna állítani a parkolási botrányba keveredett Karácsony Gergely helyére.