Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

 

Judith Sargentini ismét megtámadta Magyarországot – jelentette ki videóüzenetében Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

A politikus a közösségi oldalára feltöltött videóban emlékeztet: Sargentini az a bevándorláspárti európai parlamenti képviselő, aki tavaly elítélő jelentést készített Magyarországról.

Ez a jelentés – hangoztatta – minősített hazugságok gyűjteménye. A magyar kormány a jelentés minden állítására pontról pontra válaszolt – idézte fel, hozzátéve: Sargentini most kollegáival együtt, időt és energiát nem sajnálva „összedobott” egy 15 perces videót, amelyben ismét Magyarországot támadja.

„Ez pontosan olyan, mint a jelentése: hazugságokkal van tele” – fogalmazott Menczer Tamás. Elhangzik a videóban az alapállítás, mely szerint ez a vita nem a migrációról szól. „Mindannyian pontosan tudjuk, hogy arról szól” – kommentálta Sargentini kijelentését az államtitkár.

Felidézi a videóban: Sargentini azt állítja, hogy kitessékelték a külügyminisztériumból. „Én pedig azt mondom, hogy ne tessék hazugságokat állítani” – mondta Menczer. Az államtitkár beszámolt arról, hogy amikor Judith Sargentini megérkezett, udvariasan bekísérték, amikor a tárgyalás befejeződött, akkor pedig udvariasan kikísérték, a megbeszélés során pedig „végtelenül kedvesek” voltak vele.

Semmi rendkívüli nem történt, a külügyminisztérium protokollbejáratán és -kijáratán keresztül hagyta el a politikusnő az épületet. Egy valami derült ki, hogy ez a nő semmit nem tud Magyarországról – foglalta össze Menczer Tamás a videóban.

Sargentini az említett felvételen azt is nehezményezi, hogy őt az utcán újságírók kérdezték. „Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyar sajtószabadsággal kapcsolatban – vagy lehet, hogy abba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni” – tette hozzá az államtitkár.

Menczer szerint Sargentini azt állítja, hogy megvéd bennünket, magyarokat – saját magunktól. „Köszönjük, ebből nem kérünk” – mondja Menczer Tamás a videó végén.