Összegyűjtötte a listaállításhoz szükséges aláírásokat az MSZP és a Párbeszéd

 

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint összegyűjtötte a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes aláírást az MSZP és a Párbeszéd – jelentette be az MSZP elnöke szerdán Szegeden.

Tóth Bertalan egy aláírásgyűjtő standnál tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az MSZP és a Párbeszéd abban az Európában hisz, amely a szolidaritásról, az együttműködésről szól, nem a Fidesz képviselte politikában, amely az együttműködés akadályozására, a kontinens lakóinak életét jobbá tevő integráció visszafordítására törekszik.

Az MSZP és a Párbeszéd közös programja a szociális Európáról szól, arról, hogy minél több, a munkavállalók és a szakszervezetek jogait garantáló közös szabály legyen – közölte a politikus.

Tóth Bertalan kifejtette, el akarják érni, hogy a minimális bér ne legyen kevesebb 240 ezer, a minimális nyugdíj 95 ezer, a családi pótlék pedig 48 ezer forintnál.

A pártelnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Fidesz különbséget tesz gyermek és gyermek között attól függően, hogy szüleik házasságban, élettársi kapcsolatban élnek vagy éppen elváltak. Hozzátette: több százezer olyan gyermek van, aki elesik az állami támogatástól.

A szocialista politikus szerint csökkenteni kell az emberek közötti hatalmas egyenlőtlenséget, mert ez ami elégedetlenséget kelt, és ebből születhetnek „a populista, szélsőjobboldali politikai erők”, mint a Fidesz vagy Salvini Olaszországban, illetve az AfD Németországban.

Tóth Bertalan egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, a Szeviép-ügy olyan fideszes belháború, amelybe az MSZP-nek nem kell beavatkoznia, ezt elintézik ők maguk között.

A címlapfotó illusztráció.