Több mint 600 ezer aláírást gyűjtött össze eddig a Fidesz

 

Több mind 600 ezer támogató aláírást gyűjtött össze eddig a Fidesz az EP-kampányban – mondta Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfő reggel az M1-en.

Az igazgató elmondta, a május végi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz, és Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos terve a bevándorlás megállításáról szól. „Ez az az út, amely Európát sikeressé teheti, Magyarországot pedig biztonságban tarthatja, ezért folytatjuk továbbra is az aláírások gyűjtését” – fűzte hozzá.

Hidvéghi Balázs közölte: azt tapasztalják, hogy az emberek értik a választás tétjét, azt, hogy Európa sorsáról és jövőjéről döntenek.

Meg kell állítani a bevándorlást, és meg kell védeni a nemzetállamok jogait, a szuverén döntéshozatalt, és egy olyan Európát kell felépíteni, ami a nemzetállamok együttműködésén alapul. A nemzetek Európájára van szükség, ez a Fidesz programja” – hangsúlyozta.

Azt tapasztalják – folytatta –, hogy a magyar választók – helyesen – különbséget tesznek Európa mint „eszmény” és a brüsszeli vezetés között: az előbbit nagyon magas arányban támogatják, azonban kritikával illetik a brüsszeli bürokráciát.

A címlapfotó illusztráció.