Kocsis Máté: Tegyék ingyenessé a zuglói parkolást a helyzet rendezéséig

 

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezi, hogy töröljék el a zuglói parkolási díjakat addig, amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy „új, alkalmas polgármester” nem rendezi a helyzetet a kerületben. Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszámolt, hogy a kormánypártok szombatig több mint félmillió támogató aláírást gyűjtöttek össze Orbán Viktor hétpontos programjához a bevándorlás megállítására.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a XIV. kerületben az autósok és az önkormányzat is egy előnytelen szerződésbe dobálja a pénzt, a Párbeszéd társelnökének hibái pedig rengeteg pénzükbe kerülnek az ott lakóknak. Felszólította a polgármestert, hogy vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért, a kifogásolt parkolási szerződést pedig mondja fel.

Kifejtette: az új zuglói parkolási rendszer egymilliárd forintos kiesést okozott az önkormányzatnak, vagyis a zuglóiaknak naponta 1 millió forintjukba kerül Karácsony Gergely alkalmatlansága. Ráadásul korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság is egymillió forintra büntette a XIV. kerületet a parkolási tender szabálytalanságai miatt – idézte fel.

Kocsis Máté szerint addig nem szabadna pénzt szedni a zuglói parkolásért, amíg a rendszer veszteséget termel (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kitért továbbá arra is, hogy a fővárosi kerületek Zugló kivételével nyereségesen tudják üzemeltetni a parkolást, a korábban általa vezetett Józsefvárosnak például évente 4-500 millió forintos bevétele származott abból, amit a közbiztonság javítására és fejlesztésekre tudtak fordítani.

El kell venni Brüsszeltől a migráció kezelését

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője azt is közölte: a kormánypártok szombatig több mint félmillió aláírást gyűjtöttek össze 20 ezer aktivista segítségével.

Jelezte, a kormánypártok folytatják az ajánlások gyűjtését, hogy minél több támogatót sorakoztathassanak fel a miniszterelnök múlt héten meghirdetett hétpontos programja mögé.

A Fidesz-frakcióvezető emlékeztetett: a program első pontja szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól és azt vissza kell venniük a nemzeti kormányoknak.

Emellett egyetlen országot sem lehet kötelezni migránsok kötelező befogadására, senkit sem szabad Európába engedni érvényes dokumentumok nélkül, meg kell szüntetni a migránskártyát és a migránsvízumot, nem lehet uniós támogatást adni olyan Soros Györgyhöz kapcsolódó szervezeteknek, amelyek támogatják a bevándorlást, továbbá Európában senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés, mert kereszténynek vallja magát, valamint az uniónak bevándorlást ellenző vezetőkre van szüksége – sorolta a programpontokat.

A Fidesz politikusa borzasztónak nevezte, hogy a jelenlegi brüsszeli vezetők ellenőrizetlen tömegeknek adnak pénzt a migránskártyákon keresztül. Hangsúlyozta, a nagyobbik kormánypárt úgy látja, Európa jelentős része elégedetlen, mert tisztában van azzal, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás komoly terrorkockázatot rejt.

Európa jövőt választ magának

Kocsis Máté ezúttal is nyomatékosította, hogy a májusi európai parlamenti választásnak – az eddigiekkel ellentétben – történelmi jelentősége van.

Úgy fogalmazott, „Európa jövőt választ magának”, a választás tétje, hogy az uniónak bevándorlásellenes, vagy bevándorláspárti vezetői lesznek-e.

A választóknak emellett arról is dönteniük kell, hogy Európa az európaiaké marad-e, vagy átengedik a helyet más kultúrából, civilizációból érkezőknek – jelentette ki.

Kocsis Máté szólt arról is, hogy a Fidesz-KDNP annál erősebben tudja képviselni bevándorlásellenes álláspontját, minél nagyobb demokratikus felhatalmazást kap május 26-án.