Fidesz: Brüsszelnek meg kell szüntetnie az anonim migránskártyákat

 

Brüsszelnek meg kell szüntetnie az Európa területére érkező illegális bevándorlóknak szóló migránskártyaprogramot – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus kifejtette, hiába várják az emberek hosszú ideje, az Európai Bizottság vezetői továbbra sem hajlandóak őszinte válaszokat adni az anonim migránskártyákkal kapcsolatban. A Magyarországon előzetes letartásba helyezett szír terroristavezér is ilyennel rendelkezett – emelte ki.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, ez is azt erősíti, hogy a bevándorláspárti brüsszeli bürokratáktól el kell venni, és a nemzeti kormányoknak vissza kell adni a migráció kezelését.

Brüsszel, 2019. január 31. Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselő felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án. MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel

Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselő felszólal a parlament plenáris ülésén Brüsszelben (Fotó: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel)

Letagadták a programot

A brüsszeli vezetés felelőtlen színjátéka a migránskártyákkal azzal vette kezdetét, hogy „jól ismert brüsszeli testtartással”, nemes egyszerűséggel letagadták a programot – közölte a Fidesz EP-képviselője, aki szerint miután kiderült, hogy ez „szemen szedett hazugság”, hosszú hónapokon keresztül titkolózni kezdtek.

Kiemelte, a titkolózást követően beismerték, hogy az “Európai Bizottság, ki tudja milyen felhatalmazás alapján, ki tudja milyen jogi háttérrel, de támogatja” és legkevesebb 50 milliárd forintnak megfelelő összeggel finanszírozza a programot, amelynek keretében az EU területére érkező, menekültkérelmet benyújtó, de egyáltalán nem biztos, hogy a menekültstátust elnyerő emberek havi 500-1500 euróval feltöltött migránskártyát kapnak.

Nem mondanak igazat

Deutsch Tamás felhívta a figyelmet arra is, hogy ezeken a bankkártyákon annak ellenére nem szerepel név, hogy az európai polgároknak szigorú szabályoknak kell megfelelniük, és éppen a pénzmosás, valamint a terrorizmus finanszírozásának megakadályozásáért nem lehet anonim bankkártyájuk.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a brüsszeli bürokraták akkor sem mondtak igazat, amikor azt állították, a migránskártyák csak Görögországban használhatók, hiszen azok ott vannak mindenhol Nyugat-Európában, ahogy a Balkánon és a Magyarországon elfogott Haszán F.-nél is.

Mindezek mellett érthetetlennek nevezte, hogy az Európai Bizottság miért tart sikeresnek olyan programot, amelynek keretében úgy finanszírozzák az illegálisan Európába érkezőket, hogy nem néznek utána, kiket köröznek a Magyarországon elfogott terroristavezérhez hasonló okokból.

Deutsch Tamás tájékoztatása alapján ráadásul „dübörög a program”, hiszen márciusban minden eddiginél több, 69 ezer pénzzel feltöltött kártyát osztottak ki „döntően katonakorú” migránsoknak.

Elmondta, a migránskártya ügye pontosan megmutatja, mit is jelent a bevándorláspárti brüsszeli politika: az Európába áramló tömeges migráció ösztönzését, segítését és pénzelését, valamint a fokozott terrorveszély figyelmen kívül hagyását.

A brüsszeli vezetés felelőtlen színjátéka a migránskártyákkal világosan megfogalmazza a májusi európai parlamenti (EP) választás tétjét, vagyis azt, hogy megállíthatóvá válik-e végre az Európa felé áramló tömeges bevándorlás, le lehet-e végre váltani a bevándorláspárti európai döntéshozókat és egy az európaiak biztonságát szem előtt tartó, a bevándorlást határozottan elutasító politika érvényesülhet-e – fejtette ki a Fidesz politikusa.

Deutsch Tamás kitért arra is, Magyarországon a helyzet világos: az ellenzék az elmúlt években minden bevándorláspárti elképzelést megszavazott az EP-ben, miközben a Fidesz és a KDNP képviselői – a kormányhoz hasonlóan – minden fenyegetés, zsarolás ellenére határozottan elutasítják a bevándorlást.