A Momentumot támadta Puzsér Róbert

 

Új front nyílt az ellenzéki oldalon a főpolgármester-jelölt választás kapcsán. A Momentum ugyanis bejelentette, hogy mégsem indítanak senkit, még az előválasztáson sem. Ehelyett majd az LMP által támogatott Puzsér Róbert, és a párbeszédes Karácsony Gergely közül beállnak az erősebb jelölt mögé – hangzott el az M1 Híradójában.

„Nekik mindegy. Lehet a főpolgármester-jelöltjük akár Gyurcsány Ferenc, akár Fekete Pákó, ők a nyerőre tesznek” – Puzsér Róbert ezekkel a szavakkal támadta közösségi oldalán a Momentumot, amiért a párt nem foglalt egyértelmű állást a főpolgármester-jelölt kérdésében.

A publicista szerint ennek az az oka, hogy a Momentumnak a fővárosról és a világról sincs semmilyen gondolata.

Programot alkottak

„A Momentum cselekvő közössége úgy döntött, hogy nem indít főpolgármester-jelöltet Budapesten” – nyilatkozta Donáth Anna, a Momentum Mozgalom elnöke. A párt hónapokig azt hangoztatta, hogy saját főpolgármester-jelöltet állítana. Miután ez nem sikerült, bejelentették, hogy az előválasztás nyertese mögé állnak be, azzal a feltétellel, hogy a győztes az ő programjukat valósítja meg.

A párt elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megalkották a Budapest 2.0 névre hallgató programtervüket. Donáth Anna szerint ez egy jövőképet ír le, ami pártpolitikától mentes. Kijelentette azt is, hogy a Momentum abban az esetben támogatja az előválasztás nyertesét, ha átveszi a program legfontosabb elemét, kihangsúlyozva a lakhatási programra vonatkozó részt.

A Momentum a programhoz az egykori LMP-s Jancsó Andrea szakértelmét is segítségül hívta.

Hazugság a Momentum programja?

Puzsér Róbert szerint viszont a Momentum programja hazugság a párt pedig becsapja a szavazókat.

„Miféle politika ez? Miféle sunyi és gyáva számítás? Fél éve seftelnek az MSZP-vel a tagság és a szavazóik tudta nélkül, de még mindig nem képesek elszánni magukat arra, hogy visszautasítsák a támogatásomat, és beálljanak Karácsony Gergely mögé. Kérik a harminc ezüstpénzt, de a Júdás-csókhoz nem fűlik a foguk” – fogalmaz a publicista a közösségi oldalon és hozzáteszi: a Momentumnak addig kellene csatlakoznia a centrum-együttműködéshez, amíg az előválasztásnak van tétje.

A publicista által centrumnak nevezett platformot jelenleg az LMP és a Jobbik szövetsége alkotja. Rajtuk kívül az MSZP-Párbeszéd, valamint a DK Karácsony Gergelyt, a Liberálisok pedig Sermer Ádámot támogatják. Az ellenzéki pártok a főpolgármester-jelölt kérdésében így összesen már négy csoportra szakadtak.