Nemzetközi migrácios konferencia kezdődött Budapesten

 

Három napos nemzetközi migrációs konferenciát tartanak Budapesten a Várkert Bazárban. Szakemberek, kutatók és a bevándorlás kérdésében érintett országok magas rangú képviselői szólalnak fel – hangzott el az M1 déli Híradójában.

A Várkert Bazárban a három nap alatt több nézőpontból is elemzik a bevándorlás kérdését. A szakértők a bevándorlásról mint a 21. század legfontosabb kihívásáról tanácskoznak majd. Részletezik annak társadalmi, gazdasági okait, éghajlati hatásait és biztonságpolitikai kihívásait, valamint megoldási javaslatokat is tesznek majd a migráció kezelésére – fogalmazott az M1 Híradójának helyszíni tudósítója.

A programon elismert nemzetközi szakértők és kutatók vesznek részt. A konferenciát Lánczi András, a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumának elnöke nyitja meg, beszédet mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Szombaton Orbán Viktor miniszterelnök, Václav Klaus korábbi cseh államfő és Nicolas Sarkozy korábbi francia elnök is felszólal, de az előadók között van a brit és izraeli titkosszolgálat egy-egy korábbi ügynöke is.