A Szeviép finanszírozhatta Ujhelyi István házfelújítását

 

Helyreigazítás: Lapunk 2019.március 19-i számában „A Szeviép finanszírozhatta Ujhelyi István házfelújítását” címmel megjelent cikkében valótlanul híreszteltük, hogy a Szeviép finanszírozhatta Ujhelyi István szőregi háza felújítását több tízmillió Forint értékben.


Ujhelyi István szocialista EP-képviselő segíthette hozzá több beruházás elnyeréséhez a hatalmas adósságot maga után hagyó, csődbe ment Szeviépet. Erről beszélt a cég volt vezérigazgatója egy lapinterjúban. Baranyi Sándor azt mondta: az egyik alkalommal úgy köszönték meg a képviselő közreműködését, hogy finanszírozták Ujhelyi István házának felújítását. A politikus szerint ez hazugság – közölte az M1 Híradója.

A Szeviép finanszírozta Ujhelyi István szőregi házának felújítását, több tízmillió forint értékben – írta kedden a Délmagyar. A lapnak Baranyi Sándor, a milliárdos tartozást maga után hagyó társaság egyik tulajdonosa adott interjút a cég csődjének körülményeiről.

A volt Szeviép-vezér szerint 2009-ben, a Bajnai-kormány idején nagyberuházást csak az kaphatott meg, akinek voltak politikai kapcsolatai, ahová – mint fogalmazott – „pénzt csorgatott vissza”. A Délmagyarnak a volt cégvezető úgy fogalmazott: az M43-as autópálya egyik szakaszának építését elnyerő spanyol céget Botka László MSZP-s szegedi polgármester és Ujhelyi István, a szocialisták EP-képvislője hozták az országba. Baranyi Sándor szerint a semmiből előkerült társaság egy „politikai faló” volt.

A cégvezető állítása szerint Ujhelyi István segítségével került be a Szeviép is a Tisza M43-as konzorciumba a spanyol multi alá. Baranyi Sándor a lapnak azt mondta: a szocialista képviselő több pályázaton is segített nekik. 2008-ban ezt azzal hálálták meg, hogy finanszírozták Ujhelyi István házának felújítását, ami az egykori vezérigazgató szerint 30-40 millió forintba kerülhetett.

Ujhelyi István közösségi oldalán úgy reagált: „a karaktergyilkosság megkezdődött”, és szerinte a Szeviép egyik tulajdonosa hazugságokat állít róla. Ujhelyi István azt írta: azt régóta tudjuk, hogy az első fokon csődbűntett miatt elítélt vádlottakat „iszonyatos nyomás alatt tartja a hatalom annak érdekében, hogy vállaljanak szerepet a lejáratásomban”.

Leszögezte: a cégnek semmi köze sincs a szőregi háza felújításához. Ujhelyi István úgy fogalmazott: ha bárki ezzel kapcsolatban további valótlanságokat állít és közléseket tesz, attól kénytelen lesz bíróság előtt elégtételt venni.