Fidesz: Gémesi válaszoljon, milyen paktumokat köt a gödöllőiek háta mögött!

 

A Fidesz arra szólítja fel Gémesi Györgyöt (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), Gödöllő polgármesterét: "„válaszoljon, hogy milyen bevándorláspárti paktumokat köt a gödöllőiek háta mögött”. Gémesi György pártja határozottan visszautasította a vádakat.

A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője, Vécsey László az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, a gödöllői polgármester „lebukott, pártja szövetséget kötött Európa egyik legszélsőségesebb bevándorláspárti politikai csoportjával”. Sajtóhírek szerint ugyanis jelenlegi pártja, az Új Kezdet – amelynek elnöke – februárban csatlakozott a bevándorláspárti Európai Demokrata Párthoz (EDP), amely „az Európai Parlamentben szélsőségesen bevándorláspárti liberális frakcióban ül és a migránskvóta bevezetéséért küzd”.

A polgármester magyarázattal tartozik  a városnak

A Fidesz szerint Gémesi György polgármesterként ezzel nyíltan szembemegy a város akaratával. A gödöllőiek 98 százaléka ugyanis nemet mondott a bevándorlásra a kvótanépszavazáson.

Vécsey László úgy vélekedett: Gémesi György „nem először teszi nyilvánvalóvá, hogy bevándorláspárti, korábban háromszor akadályozta meg a kötelező betelepítési kvóta elleni önkormányzati határozat elfogadását”. A polgármester magyarázattal tartozik a városnak – tette hozzá.

Az Új Kezdetet az EDP rendes tagjává választották meg

Az Új Kezdet az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében kiemelte: határozottan visszautasítja a Magyar Nemzet és az Echo TV azon állítását, amely szerint csatlakozott volna a Guy Verhofstadt-féle Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű tömörüléshez.

Bár az Európai Parlamentben az EDP és az ALDE egy frakcióban ül, két különálló pártról van szó, amelyek nézetei sok kérdésben különbözőek – tették hozzá, nyomatékosítva, hogy Gémesi György pártja semmilyen tekintetben nem áll szövetségben az ALDE-val, és a jövőben sem lesz így.

Az Új Kezdetet az EDP rendes tagjává választották meg, amiről a magyar párt be is számolt – közölte a tömörülés elnöksége.

Az Új Kezdet továbbra is fontosnak tartja a migrációs válság olyan kezelését, hogy az Európai Unió helyben orvosolja a problémát, ezzel is csökkentve a bevándorlást – írták, megjegyezve: az EDP-ben több olyan párt van, amely határozott fellépést szorgalmaz a migráció visszaszorításáért.

Az elnökség hangsúlyozta, hogy a fent említett sajtóorgánumok nem keresték meg az Új Kezdet munkatársait, ezért szándékosan megtévesztőnek ítéli a közölt információt.