Puzsér szerint csak Gyurcsány nélkül lehet esélye az ellenzéknek

 

Az a baj az ellenzékkel, hogy még mindig Gyurcsány Ferenc a meghatározó figurája – erről beszélt Puzsér Róbert az M1-nek. Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt hónapok óta azt hangoztatja, hogy csak akkor lehet esélye az ellenzéknek, ha ezen változtatni tudnak. Puzsér Róbert szerint Karácsony Gergely is Gyurcsány Ferenc mellől érkezett a politikába. A Demokratikus Koalíció szerint Puzsér Róbert belülről bomlasztja az ellenzéket.

Át kell alakítani az ellenzéki erőviszonyokat – erről beszélt Puzsér Róbert az M1-nek. Az LMP támogatását élvező független főpolgármester-jelölt szerint a probléma legfőbb forrása a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Gyurcsány Ferenc ugyanis még mindig diktál a pártoknak.

Még mindig Gyurcsány Ferenc az ellenzék súlypontja, jelenleg még mindig ő az ellenzék legmegkülönböztethetőbb, legészrevehetőbb, legkarizmatikusabb, Orbán Viktorral szemben legjobban meghatározható alakja. És még mindig ő diktál az ellenzéknek. Ezen kell változtatni.

Rónai Sándor, a DK szóvivője szerint Puzsér Róbert belülről bomlasztja az ellenzéket, amivel az őt támogató LMP-nek is árt. A szintén DK-s Gréczy Zsolt pedig korábban arról beszélt: a publicista alkalmatlan a főpolgármesterségre, ezért Karácsony Gergelyt támogatják. Puzsér Róbert viszont úgy fogalmazott: Karácsony Gergellyel éppen az a legnagyobb gond, hogy korábbi mentora Gyurcsány Ferenc, akinek közvetlen munkatársa és beszédírója volt. Nem pusztán arról van szó, hogy támogatja őt a DK, hanem kifejezetten Gyurcsány keze mellől érkezett a politikába – mondta el a Híradóban.

Ellenfeléről a közösségi oldalon is többször kifejtette véleményét Puzsér: szociológusból lett, botcsinálta polgármesternek nevezte Karácsonyt, akinek minden szava hazugság, és betartható ígéret még nem hagyta el a száját. A bírálatra Karácsony Gergely is válaszolt. Szerinte nem ő, hanem Puzsér Róbert az, aki nem akarja tartani magát korábbi egyezségükhöz.

Az ellenzéki előválasztás második körét júniusban tartanák, egyelőre azonban kétséges, hogy lesz-e újabb forduló. Puzsér Róbert ugyanis felháborodott azon, hogy a Závecz Research közvélemény-kutató szerint Karácsony Gergely az esélyes jelölt. Puzsér az MSZP házi közvélemény-formálójának nevezte a céget, amely szerinte befolyásolni akar egy demokratikus választást.