Lezsák: A Nemzeti Fórum rendíthetetlen szövetségese a Fidesz-KDNP-nek

 

A Nemzeti Fórum rendíthetetlen szövetségese a Fidesz-KDNP-nek, amely kétharmados többségével az egyetlen, a migrációs válságnak ellenállni tudó politikai erő – mondta Lezsák Sándor, az egyesület elnöke szombaton, Budapesten.

Az Országgyűlés fideszes alelnöke a Nemzeti Fórum közgyűlésén felszólalva úgy fogalmazott, hogy a migrációs válság folyamatos Trianont jelent Európának, egy hidegháború utáni újabb olyan nagyobb korszakot, amely szintén kulturális, ember- és területáldozatokkal járhat.

Lezsák Sándor szerint ebben a válságban csak a kormánypártokra lehet számítani, mert az ellenzék a „politikai kapuzárás előtti pánik” jeleit mutatja, „kiszuperált politikusai” pedig csak azzal foglalkoznak, hogy helyet találjanak maguknak a hatalomban.

A politikus olyan nemzetépítő mozgalomként jellemezte a Nemzeti Fórumot, amely a lakiteleki nyilatkozat szellemében segíti a Fidesz-KNDP kormányzását. Komoly eredményükként említette, hogy a Nemzeti Fórum a közelmúltban külön munkacsoportot alakított a kormánypárti parlamenti padsorokban.

Lezsák Sándor bejelentette, megvizsgálják, hogy vissza tudják-e szerezni a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnevezést, amelyet ugyanakkor nem akarnak felvenni, csupán „páncélszekrénybe tennék”. Az MDF-nek ugyanis egyszeri és megismételhetetlen történelmi léte van – indokolta.

Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (Retörki) főigazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, az MDF nem véletlenül nyerte meg a rendszerváltó akarat mérkőzését, ugyanakkor később „euroatlanti mámorban és nyugati diktátumok közepette” eltávolodott eredeti, Lakitelken megfogalmazott szándékától.

A párt sorsa „Dávid királynő” idején pecsételődött meg végleg, amikor „az MDF-et kizárták az MDF-ből” – mondta, hozzátéve, ezt követően született meg a Nemzeti Fórum, amely nem erőltette a párttá alakulást, hanem egyesületként lelt otthonra a Fidesz-KDNP pártszövetségnél. Az MDF alapítóelnöke a történelem legszínvonaltalanabb ellenzékének nevezte a jelenlegit, ugyanakkor arra figyelmeztette a hallgatóságot, nem árt vigyázni, mert bár kicsik és jelentéktelenek, nyugati támogatóik nagyok és erősek.