Újabb hangfelvétel került elő a jobbikos Jakab Péterről

 

A Jobbik frakcióvezető-helyettese ezúttal egy trianoni megemlékezésen beszél arról, hogy a tisztességes adófizetők már megelégelték azt, hogy „mélyigénytelen” emberek élősködnek rajtuk. Egy szerdán nyilvánosságra hozott felvételen is a cigányságra tesz sértő megjegyzéseket. Azon arról beszélt, hogy a szobájuk közepére piszkítanak és nem akarnak dolgozni. A felvételek ellenére Jakab Péter maradhat a Jobbik tagja, sőt a párt alelnöke azt mondta, büszkén vállalja, hogy Jakab Péter a bajtársa – hangzott el az M1 Híradóban.

Egy néhány évvel ezelőtti trianoni megemlékezésen készült az a felvétel, amelyen Jakab Péter, a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselője úgy fogalmaz, „a tisztességes magyar emberek megelégelték, hogy vannak olyan mélyigénytelen emberek, akik az adófizetők pénzéből élősködnek”.

Jakab Péter azt is kilátásba helyezte, hogy a Jobbik pokollá teszi azoknak az életét, akikről úgy ítélik meg, nem építenek, hanem rombolnak.


A politikusról a napokban egy másik videó is nyilvánosságra került. Ezen arról beszél, hogy a cigányok lopnak, a szobájukba piszkítanak és nem akarnak dolgozni.

Jakab Péter egy másik alkalommal egy rab esete kapcsán a zsidó hitű emberek étkezési szokásain gúnyolódott. Ugyanezen a lakossági fórumon a homoszexuálisokról is kirekesztő hangnemben beszélt. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a rendőrségnek nem kellene aberráltakat kísérgetnie – közölte az M1 Híradója.

A Jobbikos Z. Kárpát Dániel minderre csütörtökön úgy reagált, őt nem zavarja, hogy nyilvánosságra kerülnek ezek a felvételek. Szerinte az pedig egyértelmű, hogy Jakab Péter mindezek után is a pártban marad.

Ezt a Jobbik sajtóközleményben is megerősítette. Azt írták, képviselőjük nem tervezi a visszavonulást, egyúttal értékelik, hogy a média hírt ad Jakab Péter politikai pályafutásának kezdetéről.