Teljes a társadalmi egység a migráció kérdésében

 

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek több mint négyötöde nem ért egyet azzal, hogy kvótarendszerrel osszák el a migránsokat az unió tagországaiban. Az MSZP-szimpatizánsok hatvankilenc, a DK-szimpatizánsok ötvenkilenc százaléka nem támogatná a javaslatot.

A Századvég szintén megkérdezte válaszadóitól, hogy egyetértenek-e azzal: a családok védelmével kellene erősíteni a népességet a migráció helyett. A Magyar Szocialista Párt (MSZP) szimpatizánsainak 77 százaléka, valamint az összes megkérdezett 91 százaléka válaszolt igennel.

Mindezek ellenére a szocialisták hétvégi kongresszusán Frans Timmermans, a szocialista EP-frakció csúcsjelöltje, brüsszeli bevándorláspárti politikus vendégeskedett.

A felmérés eredménye egyértelmű

A felmérés a kormány politikájának elsöprő támogatásáról és a brüsszeli migrációs politika egyértelmű és vitathatatlan elutasításáról árulkodik – emelte ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője. Az eredmény arra is rámutatott, hogy a népesség közélettel foglalkozó, hazájukért felelősséget vállaló része elutasítja a hétvégén Magyarországon járt Timmermans politikáját.

Törcsi Péter szerint Timmermans akár utasításokat is hozhatott Brüsszelből a szocialistáknak (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A magyar baloldali pártoknak azt a következtetést kellene levonni az eredményekből, hogy nem fogják tudni megszólítani a tömegeket, ha szembehelyezkednek a markáns többség akaratával – tette hozzá.

A baloldali pártok mélyrepülésének újabb bizonyítéka a Migrációkutató Intézet legfrissebb felmérése, amely megmutatja, hogy a baloldali pártok egyre markánsabban támogatják a kirekesztő szemléletű iszlám vallásúakat, azaz a baloldal politikája nemcsak a korlátlan bevándorláshoz, hanem az iszlám térnyeréséhez is kulcs – közölte.

A társadalom egységes a migráció kérdésében

A józan ész számára teljesen érthetetlen, hogy az ellenzéki pártok miért folytatnak olyan politikát, amely ellentétes a társadalom túlnyomó többségének akaratával – hangsúlyozta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

Törcsi emlékeztetett: 2016-ban a kvótanépszavazás lényegében egy 3,5–4 millió mintás közvélemény-kutatásnak felel meg, ahol a választópolgárok majdnem egyhangúlag utasították el Brüsszel kvótatörekvéseit és az idegen kultúrából érkező migránsok befogadását.

„Ez egy olyan politikai téma, amiben társadalmi egység van” – állapította meg.

A nemzeti minimum ma Magyarországon megmaradni kulturálisan homogénnek, és a magyar emberek szerint a jövő egyik legfontosabb kihívása a kulturális homogenitás megőrzése minden olyan brüsszeli vagy magyarországi politikával szemben, amely erre veszélyes – mondta.

A baloldali pártok „a saját ideológiájuknak a rabjai”, és fenntartják azt a „liberális dogmát”, hogy az egyenlőség mindenek feletti, holott ez ma csak a magyar emberek közösségére is veszélyt jelentve tud megvalósulni – fogalmazott.

A kutatási igazgató emlékeztetett: a szocialista pártok nemzetközi eszmék mellett szerveződnek, azaz szívesen hallgatnak „a nemzetközi hatalmi centrumokban megfogalmazott gondolatokra, követelésekre vagy ukázokra”, így nem véletlen Timmermans látogatása sem, aki tolmácsolhatta az MSZP felé a brüsszeli hatalmi centrumban megfogalmazott elvárásokat.

Áll a bál az ellenzéknél

Frans Timmermans a EuroNewsnak adott interjúban azt mondta: a magyar kormány szélsőjobboldali elemekkel kacérkodik. Holott lényegében ő szentesítette „a szemkilövetők és a kisnyilasok” frigyét – emlékeztetett Lomnici.

Lomnici Zoltán szerint áll a bál az ellenzéki oldalon. Ők maguk sem tudják, hogy mit kellene csinálniuk (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Ezek után egyszerűen nincs jogalapja antiszemita vádakat megfogalmazni” – húzta alá.

Az alkotmányjogász arra is emlékeztetett, hogy Timmermans egyszerre szocialista csúcsjelöltként kampányol és bizottsági alelnökként képviseli egész Európát, ami a személyre szabott jogalkotás iskolapéldája.

A Jobbikról folyamatosan előkerülnek antiszemita, rasszista és homofób dokumentumok és felvételek, azaz elmondható, hogy a balliberális pártok saját eszmei alapjaikat vonják kétségbe és a saját ideológiájukat lövik lábon, amikor összeállnak a Jobbikkal – vélekedett.

„Áll a bál az ellenzéki oldalon” – mondta. Ők maguk sem tudják, hogy mit kellene csinálniuk, és a hétfői nap megmutatta, hogy a politikával, az ellenzék szerepével és a képviselői jogállással sincsenek tisztában, lényegében „prepolitikusi” állapotban, egyfajta politikai aktivista állapotban vannak – fogalmazott Lomnici.

A címlapfotó illusztráció.