Bűnözőknek nevezte a zsidókat Jakab Péter

 

Helyreigazítás:

A portálunkon 2019. február 18-án „Bűnözőnek nevezte a zsidókat Jakab Péter” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Jakab Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szóvivője és országgyűlési képviselője bűnözőnek nevezte korábban a zsidókat.

Újabb antiszemita hangvételű felvétel került elő a Jobbikról, a videón a párt szóvivője gúnyosan beszél zsidó származású emberekről. Jakab Péter egy másik felvétel tanúsága szerint egy zsidókat gúnyoló beszéden is jól szórakozott. A politikus szerint félreértették, amit mondott – hangzott el az M1-en.

A Jobbik szóvivője közösségi oldalán fakadt ki amiatt, hogy az Echo TV egyik műsorában „Jákob Péternek” nevezték. Szerinte ezzel Auschwitzban meghalt dédapjára utaltak. Azóta a csatorna elnézést kért.

Mindeközben hétfőn újabb antiszemita tartalmú felvétel került elő a Jobbikról. A Hír TV által közzétett videón ezúttal a párt szóvivője szerepel. Jakab Péter először egy 2010-es lakossági fórumon láthatóan jól szórakozik az egyik felszólaló viccén, amelyben Salamon László KDNP-s képviselő nevén és vélt származásán gúnyolódik.

Egy másik alkalommal pedig ő maga bűnözőkként beszélt egyes zsidó származású emberekről. A Jobbik szóvivője a PestiSrácoknak azt mondta, félreértették, amit mondott. Jakab Péter ezután azt is mondta: szerinte a parlamentbe újonnan beülő, korábban zsidó származású amerikaiakat listázó Bencsik János sem antiszemita – hangzott el az M1-en.