Magyarország zéró toleranciát hirdet a migráció ellen

 

A bevándorláspárti politikusok ámokfutása folytatódik, mindig, minden uniós dokumentumban hivatkozni akarnak az ENSZ globális migrációs csomagjára, annak ellenére, hogy kilenc uniós tagállam nem szavazta meg azt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Több magyar honlap német hírügynökségre hivatkozva korábban azt írta, hogy egy uniós diplomata szerint a magyar kormány ideológiai okokból a legmesszebbmenő kompromisszumos ajánlatokat is elutasította, és ellenállásával elszigetelte magát az EU-n belül.

Szijjártó Péter az MTI-nek hangsúlyozta, a magyar kormány soha nem fogja elfogadni az ENSZ migrációs csomagját, amely meg akarja szervezni a bevándorlást. „Mi azonban zéró toleranciát hirdetünk a migrációval szemben. A migrációs csomagot nem szavaztuk meg, és semmilyen olyan dokumentumot nem támogatunk sem az Európai Unióban, sem az ENSZ-ben, amelyben hivatkoznak rá. Nem lehet hivatkozási alap egy olyan dokumentum, amellyel nem minden tagállam ért egyet” – jegyezte meg.

Hozzátette: „a magyar diplomácia elszigetelődése a bevándorláspártiak régi vágyálma. Továbbra is mindenki szövetségesünk, aki nemet mond a bevándorlásra. A májusi európai parlamenti választás tétje, hogy mi legyünk többségben”.