Rendkívül homályos, mit is akar az ellenzék

 

A baloldal célja, hogy ősszel egy kihívója legyen Tarlós Istvánnak. A hétfőn kezdődött baloldali előválasztás vasárnap ér véget, ekkor derül ki, hogy Karácsony vagy Horváth mérkőzhet meg a júniusi második fordulóban Puzsér Róberttel, illetve a liberálisok aspiránsával, Sermer Ádámmal.

Az ellenzéki pártok képviselői sem tudják, hogy mikor lesz vége az üzengetésnek és az egymás sértegetésének – jelentette ki Boros Bánk Levente az M1 Ma reggel című műsorában. A Médianéző igazgatója szerint az eredeti egy az egy ellen elve után jelenleg már szinte mindenki mindenki ellen fordult az ellenzékben. Mint mondta, a balliberális oldalon az összecsapások eddig is zajlottak, csak nem a nyilvánosság előtt.

Ki-ki szituáció alakult ki Horváth Csaba MSZP-s és Karácsony Gergely párbeszédes jelölt között, aminek a pszichológiáját ők sem értik igazán – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Magyarországon egyáltalán nincs meg a kultúrája az előválasztásnak, ezt amerikai mintára vette át az ellenzék. Boros Bánk Levente kifejtette: a jelölteknek meg kellene őrizniük saját személyiségüket, a másik jelöltet pedig valamilyen szinten le kell járatni ahhoz, hogy előnyt kovácsoljak.

Hozzátette: az ellenzék részéről vélhetően egy, már lejáratott politikus fog szemben állni Tarlós Istvánnal.

Színjátékot űz a baloldal?

Horváth Csaba egy kijelentésében Tarlós István főpolgármester városvezetői kvalitásait elismerte, kitűnő városvezetőként jellemezte. Boros Bánk Levente erre úgy reagált: el kell választani az intézményi és az egyéni érdekeket. Elképzelhető, hogy valójában színjátékról van szó.

Véleménye szerint az ellenzéki pártok versenyeznek az előválasztáson, nem a politikusokon van a hangsúly. Az igazgató elképzelhetőnek tartja azt is, hogy sem Karácsony Gergely, sem pedig Horváth Csaba nem veszi komolyan azt, hogy Tarlós Istvánnal szemben induljon a főpolgármester-választáson.

Még mindig nem tudják, összefognak-e

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője néhány nappal ezelőtt azt mondta a Gyurcsány Ferenccel való együttműködésről, hogy „az ördög öreganyjával” is együttműködnének, nem csak Gyurcsány Ferenccel – vetődött fel a műsorban.

Boros Bánk Levente szerint érdekes kapcsolat kezd kialakulni a Jobbik és az MSZP között. Mint mondta, a balliberális oldalon ez önmagában még nem meglepetés, hiszen számos fordulatot láthattunk már az MPSZ-ben, ugyanakkor a Jobbik esetében nem egy nemzeti radikális pártról beszélünk, hanem egy balliberális pártról.

Közben furcsa, hogy ugyanazok az emberek képviselik a balliberális gondolatokat és az összefogást Gyurcsány Ferenccel, akik korábban ennek szöges ellentétét képviselték – mondta.

Sneider Tamással, a Jobbik elnökével kapcsolatban az elmúlt hetekben több botrányos hangfelvétel is napvilágot látott. Ennek kapcsán  az igazgató elmondta, ez hitelességi kérdés. Sneider hitelességének elfogadását mind a baloldalon, mind a választók részéről meg kell találni a megfelelő hozzáállást.

A kilencvenes években egy szkinhed politikusból mára egy „gyurcsányista” politikus vált, ami önmagában furcsa jellemalakulás. Azonban hogy a választók és a balliberális formációk elfogadják-e az igazán nagy pszichológiai kérdés is – húzta alá Boros Bánk Levente.