Fidesz: A baloldal nem becsülte a munkát és agyonadóztatta a béreket

 

A baloldal nem becsülte a munkát és agyonadóztatta a béreket, a Fidesz–KDNP kormányzása óta jobban megéri dolgozni – hangoztatta Böröcz László, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten újságírók előtt, miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette: 10,4 százalékkal nőttek a keresetek tavaly novemberben.

Mióta Magyarország hátat fordított a balliberálisok rossz gazdaságpolitikájának, 800 ezerrel több embernek van munkája, és folyamatosan nőnek a bérek – hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása alatt több mint egymillió embert tettek munkanélkülivé, és az egekbe emelték a munkát terhelő adókat, megakadályozva ezzel a bérek emelkedését – sorolta Böröcz László, hozzátéve, hogy a magas infláció miatt a fizetések vásárlóértéke folyamatosan romlott. A közszférában is évekre befagyasztották a béreket, sőt a közszféra dolgozóitól egyhavi keresetet is elvettek – jegyezte meg.

A politikus kijelentette: a Fidesz–KDNP kormányzása óta nagyobb értéke van a munkának, jobban megéri dolgozni, hiszen folyamatosan csökkennek a munkát terhelő adók, és emelkednek a bérek. Kiemelte, hogy több mint a duplájára emelkedett a minimálbér és a szakmunkás minimálbér, a nettó átlagkereset pedig 68 százalékkal nőtt.