Hétfőn ismét utcára vonultak a kormányellenes tüntetők

 

Egy nap szünet után újra az utakon voltak a kormányellenes tüntetők. Pécsen két helyszínen is volt félpályás lezárás, összesen mintegy húsz autóval. Közben folytatódott az ellenzéki pártok „sikerkampánya” is: a szocialisták mellett a DK is „abszolút sikernek” tartja a hétvégi megmozdulásokat. A Jobbik is folytatná az összefogást.

Pécsen két helyszínen zárták le a fél útpályát hétfőn délelőtt. A túlóratörvény ellen tiltakoztak, jelentős torlódást okozva a környéken.

A hétvégén több hasonló demonstrációt is tartottak. A szervezők célja akkor az ország lebénítása volt. Nem csak a fővárosban, vidéken sem állt meg az élet szombaton. A túlóratörvény elleni tiltakozás például Egerben a tervezettnél hamarabb véget is ért.

Az ellenzék eredményesnek értékelte a megmozdulásokat. Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke ugyanakkor nem számolta össze, mennyien voltak.

Arató Gergely, a DK képviselője hétfőn is azt mondta, hogy abszolút siker volt. Ander Balázs, a Jobbik alelnöke pedig arról beszélt, hogy folytatni kell az összefogást.

„Ez a forradalom, blokád vagy Magyarország leállítása érdeklődés hiányában elmaradt” – így jellemezte a hétvégi tüntetéseket Kiszelly Zoltán az M1-en, aki szerint az ellenállás elapadt. A politológus hozzátette, az ellenzéki pártok továbbra is csak az őket korábban is támogató két-háromezer fős kemény magot tudják elérni ezekkel az akciókkal.