Magyarellenes kampány ellen tiltakozik a Mi Hazánk

 

A Mi Hazánk Mozgalom kampányt indít a magyarellenes Get real Hungary elnevezésű kezdeményezéssel szemben – jelentette be a párt elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László felidézte: a magánszemélyek által útjára indított „antimagyar” kampány keretében arra biztatják az autósokat, hogy a történelmi Magyarországot ábrázoló felségjel matrica helyett, a „megcsonkított trianoni országot” ábrázoló matricát ragasszanak a járművükre. Ugyancsak ilyen matricák árusítására biztatják a kereskedőket, a többi között a benzinkutasokat is – emlékeztetett.

Úgy vélekedett: a történelmi Magyarország ábrázolása az autókon a nemzeti öntudatról, nemzeti büszkeségről szól. Nemzeti büszkeség nélkül nem lehetséges a nemzeti felemelkedés – hangzott el.

A Mi Hazánk felszólítja a benzinkutakat működtető társaságokat, illetve a boltosokat, hogy ne árusítsák a magyarellenes kampány keretében kiosztásra kerülő matricákat. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy el fogják torlaszolni szerte az országban azon benzinkutak bejáratát, amelyek a felszólítás ellenére mégis árulják a matricákat.

Elhangzott, hogy aktivistáik a történelmi Magyarországot ábrázoló „Mi Hazán” feliratú matricákat fognak osztogatni az autósoknak az ellenkampányban.