Magyar Idők: Sorosék a sajtót is manipulálták

 

Tudatosan manipulálják a sajtót és próbálják ezzel befolyásolni a közvéleményt a Soros Györgyhöz köthető szervezetek a bevándorlás ügyében – erről írt a Magyar Idők, hekkerek által kiszivárogtatott dokumentumok alapján.

2015 szeptemberében járta be a világsajtót egy a bicskei vasútállomáson készült fénykép. A fotót több médium is úgy közölte, mintha a rendőrök lökték volna a sínek közé a családot – hangzott el az M1 Híradójában.

A helyszínen készült felvételen azonban az látható, hogy mindez pont fordítva történt, a migráns rántotta magával a családját a földre, a rendőrök pedig a férfitől próbálják menteni a családot. Akkor az osztrák és a német sajtóban folyamatosan támadták a magyar kormányt bevándorláspolitikája, valamint a migránsok kezelése miatt. A mainzi egyetem most közzétett kutatása szerint azonban pont ebben az időszakban nem volt tárgyilagos a német sajtó valamennyi szereplője.

(Fotó: M1)

A német MIGMAGAZIN „A médiatudósítások a migrációs válság idején nem voltak kiegyensúlyozottak” című cikkében írt az elemzésről. A kutatók 2015. május és 2016. január között az ARD, ZDF, az RTL esti hírműsorait, valamint több nagy országos napilap tudósításit vizsgálták meg. Arra a következtetésre jutottak, hogy főként a televíziós híradóknál érhető tetten, hogy a tudósítások túlnyomórészt azt a benyomást keltették: a bevándorlók nők és gyerekek.

A „Soros Alapítvány” vezetői a migrációs nyomás erősödésével a milliárdosnak írt jelentéseikben javaslatokat tettek, hogy miként tálalják a bevándorlási hullámot a közvélemény előtt, hogy az emberekben szánalmat ébresszenek a menekültek iránt” – erről írt a DC Leaks dokumentumaira hivatkozva a Magyar Idők. A cikkben az áll, hogy vélhetően a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának egyik vezetője vetette fel egyik jelentésében, hogy terhes nőket és gyerekeket ábrázoló fotókat kell közzétenni, hogy az emberek megsajnálják a szíriai menekülteket.

Jó kapcsolatot ápolnak Sorossal

Soros György és szervezetének képviselői az Európai Unió magas rangú tisztségviselőivel is jó kapcsolatot ápolnak. A nyilvánosan elérhető adatok szerint több mint 20 alkalommal volt hivatalos találkozója Soros Györgynek a legfontosabb uniós biztosokkal azóta, hogy Jean-Claude Juncker 2014-ben hivatalba lépett. A cikk szerint a Soros Györgyhöz köthető lobbisták szinte heti rendszerességgel találkoznak a bizottság képviselőivel.

Migránsokat akarnak betelepíteni

Brüsszelben a Soros-tervet hajtják végre, migránsokat akarnak betelepíteni Európába, népességcserét szeretnének a kontinensen, Soros György pedig személyesen és emberein keresztül is felügyeli a terv végrehajtását – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc.

Hozzátette: a milliárdos személyesen ad eligazítást az Európai Bizottság legfőbb vezetőinek, mindig zárt ajtók mögött. A KDNP frakciószóvivője azt is kijelentette: Soros György fizetett emberei a markukban tartják és befolyásolják az Európai Parlament jelentős részét, több mint 220 képviselőt, köztük a magyar baloldal EP-képviselőit is, akik az elmúlt években megszavaztak minden egyes migránspárti javaslatot.

Nacsa Lőrinc ezért óriásinak nevezte az EP-választás tétjét. Azt mondta: választani kell a bevándorláspárti Soros-lista és a Fidesz-KDNP bevándorlásellenes listája között.