Politikai elemző cáfolja az ellenzék aggodalmait

 

Alaptalanok a tüntetők, a szakszervezetek és az ellenzéki politikusok aggodalmai a túlóratörvény miatt – erről beszélt a közmédiának több szakértő is. Farkas Örs azt mondta: az új jogszabály életbe lépése után sem kötelezhető senki túlórára. Cáfolta, hogy a túlórapénzt háromévente fizetnék ki, sőt azt is, hogy csorbulnának a szakszervezetek jogai.

„Ellehetetlenítik, megölik a szakszervezeteket.” „Bevezeti a kötelező szombati munkanapokat.” „Édesapák és édesanyák fognak korábban meghalni a négyszáz óra túlóra miatt.” „Folyamatosan rontják a magyar szakszervezeteknek az alkupozícióját.” – Ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokkal támadta az ellenzék az elmúlt napokban az önkéntes túlmunkáról szóló törvénymódosítást.

Farkas Örs politikai elemző a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy a valótlan állításokkal az ellenzék hergelni akarta az embereket. Hangsúlyozta ugyanis, hogy a szerdán elfogadott jogszabály cáfolja az ellenzéki kijelentéseket.

Önkéntes vállalás

A jogszabály szövege rögzíti, hogy a túlmunkához minden esetben szükséges a munkavállaló beleegyezése. Így tehát nem igaz, hogy a dolgozókat több száz óra túlmunkára kötelezhetik.

Az is valótlan állítás, hogy a túlórát háromévente egyszer fizetnék ki. Ezután is havonta kell majd kifizetni a munkavállalókat.

A szakértő szerint azt sem igaz, hogy a magyar embereknek többet kellene dolgozniuk, mint más uniós országokban. Az európai uniós irányelv ugyanis heti 8, vagyis évi 416 óra túlórát enged meg. Ez pedig több mint a magyar.

A többség nem is fogja érezni a módosítást

Farkas Örs leszögezte azt is, hogy a szakszervezetek jogait ez a törvénymódosítás nem érinti. Szerinte csupán azt sérelmezik, hogy a munkáltató a jövőben nélkülük is megegyezhet a dolgozóval.

Az M1-nek nyilatkozó közgazdász azt hangsúlyozta, hogy a munkavállalók túlnyomó része nem is fogja érezni a jogszabály-módosítást. Önkényesen pedig senkit nem lehet a jövőben túlórára kényszeríteni. Szajlai Csaba közgazdász szerint ráadásul a munkaerőhiány miatt a cégeknek sem érdeke, hogy akaratuk ellenére dolgoztassák az embereket.