Három településen választottak polgármestert

 

Három településen is időközi polgármester-választást tartottak vasárnap. Megyeren Vári Dávid, Tibolddarócon Nagy Sándor, Nagytőkén Szénászky Zsolt kapta a legtöbb szavazatot. Mindhárman független jelöltként indultak.

Megyeren egyetlen jelölt volt

Vári Dávid független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Veszprém megyei Megyeren – tájékoztatta az MTI-t a település jegyzője. Bencze Gyöngyi közlése szerint a választáson egyedüliként induló  jelöltre a választásra jogosultak 44 százaléka adta le voksát, érvénytelen szavazat nem volt.

A településen Pajer Kristóf független polgármester lemondása miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani.

Tibolddarócon a korábbi alpolgármester győzött

A független Nagy Sándort választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tibolddaróc polgármesterévé a vasárnapi időközi polgármester-választáson – közölte a település jegyzője. Molnár Sándor elmondta: a több mint 1100 választópolgár közül 610-en adták le voksukat, ebből 603 volt érvényes. A nem hivatalos végeredmény szerint Nagy Sándor korábbi alpolgármester 396, míg ellenfele, az ugyancsak független Harai Istvánné 207 szavazatot kapott.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a település polgármestere, Dósa József idén szeptemberben indoklás nélkül lemondott.

Nagytőkén a szavazatok 95 százalékával nyert a befutó

Szénászky Zsoltot (független) választották Nagytőke polgármesterévé vasárnap – tájékoztatott a közös önkormányzati hivatalt vezető szentesi jegyző. Sztantics Csaba elmondta, a Csongrád megye legészakibb, mintegy 450 lakosú településén a szavazásra jogosult 360 választópolgár 22 százaléka voksolt. A polgármesteri posztért ketten indultak, Szénászky Zsoltot 76-an, Polgár Istvánnét, a Munkáspárt jelöltjét hárman támogatták, egy szavazat érvénytelen volt.

Az időközi választást a korábbi polgármester, a Jobbik jelöltjeként megválasztott, de a pártból már kilépett Szél Csaba lemondása miatt kellett kiírni.

A címlapkép illusztráció.