Brüsszelben be akarják tiltani a magyar kormány kampányát

 

Brüsszelben be akarják tiltani a kormány kampányát, amelyben a bevándorlás következményeire hívja fel a figyelmet – jelentette ki a közösségi oldalon a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba arról számolt be, hogy megállították a plakátos autót, és arra kényszerítették a sofőrt, hogy szedje le a feliratot. Hozzátette: Guy Verhofstadt elmondhatta a véleményét, de nekünk meg akarják ezt tiltani. A kormány azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar álláspont is megjelenjen.

Csütörtökön jelent meg a magyar kormány Facebook-oldalán egy videó, amelyben Dömötör Csaba nehezményezi, hogy brüsszeli rendőrök eltávolították egy teherautóról a magyar kormány megbízásából kint lévő feliratot.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a plakátos kisteherautó Brüsszel utcáin járva a bevándorlás támogatásának következményeire hívta fel a figyelmet. „Guy Verhofstadt szerint nincs is bevándorlási válság, holott már több százan haltak meg terrortámadásokban szerte Európában” – hangsúlyozta.

Elmondása szerint belga rendőrök állították meg a kisteherautót, és úgy kényszerítették a sofőrt a plakát eltávolítására, hogy az intézkedésről felvétel sem készülhetett.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Brüsszelben cenzúra van, és a kormány kampányát be akarják tiltani” – hangoztatta, majd elfogadhatatlannak nevezte Brüsszel reakcióját. A plakátos autó Dömötör szerint a véleménynyilvánítás jogszerű eszköze, és a kormány ragaszkodik hozzá, hogy a magyarok véleménye is megjelenjen a bevándorlás kérdését övező vitában.