Egyre több migránskártyát találnak az illegális bevándorlóknál

 

A kormánypártok szerint alapos a gyanú, hogy Brüsszel sok migráns számára igen jelentős összegeket utalt át a migránskártyákra – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szóvivője Budapesten.

Újabbnál újabb migránskártyákat találnak az illegális bevándorlóknál, legutóbb a magyar határtól alig 200 kilométerre, Boszniában bukkant elő ilyen kártya – emlékeztetett a kormánypárti képviselő. Nacsa Lőrinc a kormánypártok álláspontját összegezve kifejtette: hetek óta várják a választ az Európai Bizottságtól a feltett kérdéseikre, hogy végre elárulják mennyi pénzt utaltak át ezekre a migránskártyákra, és ezáltal hány embert segítettek be Európába.

Hozzátette: felháborító, hogy Brüsszel – miközben az európai polgárok pénzét utalja át a migránsoknak – a feltett kérdésekre nem hajlandó válaszolni.

Ennek a brüsszeli vezetésnek, amely a migránsokat pénzzel, bankkártyával segíti, mennie kell – jelentette ki a KDNP-s politikus, aki rámutatott: azt látják, hogy ez a brüsszeli vezetés a migránsok érdekeit érvényesíti az európai polgároké helyett. A Fidesz–KDNP szerint olyan uniós vezetésre van szükség, amely az európai polgárokat és az európai családok biztonságát, érdekeit helyezi az első helyre – közölte.