Ismét a migráció ügye miatt támadták Magyarországot

 

Deák Dániel politológus szerint ismét bevándorláspolitikája miatt támadták Magyarországot a Sargentini-jelentés okán, a hetes cikkely szerinti eljárás részeként tartott hétfői meghallgatáson Brüsszelben.

Ezzel a jogellenes meghallgatással akarja Brüsszel Magyarország megbélyegzését fenntartani – mondta Deák Dániel kedden az M1 csatornán.

Közölte: az európai parlamenti balliberális politikusok felszólalásaiból egyértelmű, hogy leginkább a migráció ügyében nem értenek egyet a magyar kormánnyal. A Sargentini-jelentés elfogadásánál is látszott, hogy a dokumentum hamis információkat, illetve olyan pontokat tartalmaz, amelyeket Magyarország és az Európai Unió már a korábbiakban megvitatott – tette hozzá.

Kiemelte: kutatások szerint a magyarországi ellenzéki szimpatizánsok jelentős része is egyetért a kormány bevándorláspolitikájával. Több uniós tagállam Magyarország bevándorláspolitikájával egyetértve lépett ki az ENSZ migrációs paktumából, amelyről valószínűleg decemberben döntenek majd a nemzetközi szervezet tagjai – mondta.