Hat éve csökken az MSZP támogatottsága

 

A 2012-es fiatalítás óta csökken az MSZP támogatottsága – erről beszélt Kovács László reggel a Kossuth Rádióban. Az MSZP egykori elnöke az elmúlt években már többször sérelmezte, hogy az idősebb, korábban választásokat nyerő politikusok háttérbe szorultak, és emiatt egy rutintalan, tapasztalatlan gárda vette át a szocialisták irányítását.

Kovács László korábbi pártelnök kifejtette: szerinte akkor, 2012-ben azokat a vezetőket léptették hátra – így őt is –, akik nyertek már választást. Az őket követő politikusok tudása pedig meg sem közelítette a régiekét.

Kovács László ugyanakkor úgy véli, hogy azóta javult a párt helyzete. Tóth Bertalan jelenlegi elnököt pedig alkalmas pártvezetőnek tartja.

Az MSZP másik korábbi elnöke sem hagyja szó nélkül a szocialisták helyzetét – erről már Lendvai Ildikó beszélt az Origo.hu-nak  adott interjújában. Úgy fogalmazott: bár hivatalosan nem ad tanácsokat, a kulisszák mögül most is van beleszólása a párt ügyeibe.

Lendvai Ildikó hozzátette: az sem könnyíti meg a mostani baloldal helyzetét, hogy nagyon jelentős a szervezeti széttagoltság, ugyanakkor szerinte ez idővel megoldódhat.